GündemÇocukçaDünyadan HaberlerEğitimTeknolojiTürkiye Gündemi

Balıkesir’den Dünya Şampiyonasına Giden Yolculuk: Robotik

Robotik, Balıkesir’de. Altıeylül Burhan Erdayı İlkokulu Robotik Kulübü öğrencilerinin konusu Robotik oldu. Bu konuda öğrenciler tasarım yaptı. Yeni teknolojik robotik tasarımları İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı inceledi.

 

1 83

 Robotik Dünya Şampiyonası’na Giden Başarı Yolculuğu

Öğrenciler 2-4 Mayıs tarihinde ABD Dallas’ta olacak.  Dünya’nın en büyük robotik yarışmasına katılacak. Yarışmanın adı 2023 VEX Robotik Dünya Şampiyonası. Burhan Erdayı İlkokulu Robotik Kulübü öğrencileri konuyla ilgili bir ziyaret yaptı. Ziyaret Okul Müdürü Mahmut Osta, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ümit Yel ve Sınıf Öğretmenleri Elçin Arıkaner ile birlikte gerçekleşti.Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile buluştu,sohbet ettiler.

 

Gelecegin Dili Yazilimdir

‘’Geleceğin Dili Yazılımdır’’

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, “Her öğrencimizin üretebilen bir birey olması önemli”dedi. Müdür her yaş grubuna göre üretebilme yetisini önemli buldu.  Müdür, Yazılım dilini de pratiğe dökmek belli yaş gruplarında robotik çalışma dedi. Yazılımlarını ve robotlarını kendileri geliştiren çocuklar; ürettikleri unsurlarla yarışacak. Özgüvenlerini yüksek tutmak ve bir şeyleri başarabilme duygusunu tadacak.

 

Balikesir Il Milli Egitim Muduru Ali Tatli

‘’Yerli ve Milli Üretim Gelecekteki Ana Unsur…’’

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ; ‘’Yerli ve milli üretimin gelecekteki ana unsurlarının şu anki öğrencilerimiz olduğunun farkındayız. Burhan Erdayı İlkokulumuzdan mezun 5 öğrencimizin Müdürlüğümüzde gerçekleştirdikleri etkili sunumları için öğrencilerimizi tebrik ediyor, 2023 VEX Robotik Dünya Şampiyonası’nda öğrencilerimize başarılar diliyorum.” diyerek öğrencilerimizi bu süreçte destekleyen yönetici, öğretmen ve velilerimize teşekkür etti.

Haber: Nursima Akyürek

 

Öğrencilerin Yürüttüğü Faaliyetler;

7 senedir faaliyetlerini yürüten Burhan Erdayı İlkokulu Robotik Kulübü öğrencileri; 2022-2023 eğitim öğretim yılında Vex Robotik İzmir Turnuvası’nda Enerji ve İnovasyon ödülü, Vex Robotik Eskişehir Turnuvası’nda Robot Becerileri alanında Türkiye 2.liği kazanmaları ile başarı yolculuğuna başladı. 18 Mart 2023 tarihinde İstanbul’da yapılan ve Türkiye’den birçok takımın katılım sağladığı ‘Vex Robotik Türkiye Şampiyonası’nda “Mükemmellik Ödülü” de alarak 2-4 Mayıs’ta ABD Dallas’ta yapılacak olan Dünya’nın en büyük yarışması 2023 VEX Robotik Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandılar. Okulun Robotik Kulübü öğrencileri, Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Balıkesir il milli eğitim müdürlüğü web sayfası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu