Köşe Yazıları

Deva Partisi Transfer Kapısını A-çı-yor

Başkan ve Vekillerden Kimler Gidecek Kimler Kalacak?

Babacan Balıkesir’den partisine kimler katılacak yanıtladı “irtibattayız” dedi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Salı günü Balıkesir’de yeni kurduğu partinin Balıkesir’deki teşkilatları ve Balıkesir halkının isteklerinin ne olduğuna dair bir cadde ve sokak turu düzenledi.

İlgili Makaleler

Babacan aynı zamanda İl Kongresine katıldı ve parti binasının açılışını yaptı. Öncelikle, yapılan Balıkesir turu her zaman siyasiler için gösteriştir, yarı yarıya nabız yoklamasıdır. Öylede oldu. Ancak daha da önemlisi sokaklarda her görüşten insanın varlığının olmasıdır ki, Onların arasında “Deva’dan birşey olmaz” diyenlerde vardı “İhtiyaç var” diyen de.

Ali Babacan’a kamuoyu tarafından merak edilen ve önemli olduğunu düşündüğüm birtakım sorular yönelttim. Ancak öncesinde atırlatmak istediğim birkaç bölüm var.

Basınla buluşma Cıty meats’te gerçekleşti. Epeydir gitmediğim cıty meats’e girişte lağım kokusu dikkatimi çekti. Maske olsada o koku yoğun hissediliyor. Şehrin güzel bir mekanı, ancak ne hikmetse girişi…kokuyor.

Her neyse, “basın buluşması” adı altındaki etkinlik için içeriye girdim “sohbet” denildi ancak toplantı formunda yer ayarlanmış olduğu için bizim basın, sıra sıra cam kenarına dizildi. Bende girişteki ikinci masaya oturdum. Karşımızda Deva Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan, Balıkesir’den şehrin insanları Partinin kurucularından Ahmet Edip Uğur ve İl Başkanı Kemal Aydemir …

Toplantıda ki detaylara gazetemerhaba.com’ sitemizde ve gazetemizde yer verdik. Dikkat çeken bazı noktalar var. Babacan’ın şehre ve şehrin ilgili isimleri ile ilgili söyledikleri … Örneğin Ahmet Edip Uğur.

Deva Partisinden teklif gidenler ve gideceği düşünülen isimler kuruluşundan buyana çok konuşuldu. Kuruluş öncesinde Ahmet Edip Uğur Ankara’da Babacan’ı ziyaretinde- “Başlayalım beraber koşarız…”demiş.

Haliyle yıllarını adeta siyasete adayan Uğur’un bu isteğini yadırgamamak gerekir. Gördüğüm kadarı ile eski sinerjisi yok. İstifa ettirilmesi ve yoğun olarak Uğur’un uğraş verip ısrarla istifa etmemesi ve “böyle bir durum yada benden istifa isteği de yok” demesi, onu yıpratan bir süreç oldu. Ve hak etmediğini düşündüğü bir gidiş oldu .O dönemde ayak direyerek, kendisi bir otofoji ile gitti…Biliyorsunuz aynı zamanda kimyacı…Partisi için otofoji yorumunu yaparak gitti… Bu şekilde gitmeseydi ileride Bakan olabilirdi dediğim Uğur ,yine siyaset’te ancak, bu kez herkesin kulisteki cümlesi şu; “ Kazanmaya değil zarar verip  yıkmak için çalışacak” öyle mi değil mi bunu da siz yorumlayın.

Velhasıl yaşanan süreçleri Balıkesirliler iyi bilir. Hatta Türkiye adını duymayan kalmadı Uğur’un. İstifası sonrasında pek çok ilden arkadaşım “sizin başkan şimdi ne yapıyor ? “diye soruyordu. Yine siyaset sahnesinde ancak sahnenin perdesi henüz açılmadı diyorum.

Kongrede ve toplantıda gördüğüm Edip Uğur her zamanki duruşu ile ayakta. Ancak süreçlerden epey etkilenmiş olacak ki o dönemdeki çöküşü kaldıramadığını söylüyor bedeni. Zaten kimsede kaldıramaz bu konuda kim haklı kim hasız en doğruyu milletin ortak aklı verecektir. Bugünde AK Parti’de ki başkanların neden istifa ettirildiğine dair net bir söylem olmaması kafalarda soru işareti olarak kaldı. Kimisi FETÖ dedi. Kimisi imar rantları, kimisi ise mental yorgunlukla halka üstten bakma…Hangisi? yada hepsi mi? bilmedik bilmiyoruz…Ortak akıl ne der? Göremiyoruz.

 

Bu konular zaman zaman gündeme geldiği ve çok konuşulduğu için hatırlatmakta fayda var ancak gelelim asıl önemli konuya bugünlerde nükseden ve en çok konuşulan Deva Partisine kimler geçecek? Hangi partiden Balıkesir’deki milletvekilleri veya Belediye Başkanlarından DEVA Partisine geçiş sağlanacak? Bu sorunun cevabını Babacan verdi.

Deva Partisi yeni bir parti ve haliyle Balıkesir’de ki ilk toplantıda şu cümleler dikkat çekmişti. ”Gruplar halinde partimize geçiş olacak…”

İşte bu cümle bence şekil değiştirmiş ve Babacan’ın yanıtıyla şu ahli halmış;

“Farklı partilerden geçiş talepleri oldu ancak bu noktada biz önce kendi kendimizi inşa ediyoruz. Daha sonra da transfer kapısını açacağız henüz bir görüşme yapmadık ancak, irtibattayız ileride transfer tahtasını açacağız”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu