Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>BakımBakım

Kış Aylarında 7 Adımda Cildinizi Tazeleyin

Cilt bakımına dikkat etmek; sağlıklı, pürüzsüz ve temiz bir cilde sahip olmanın anahtarıdır.

Birkaç bakım önerisi ile özellikle kış aylarında kuru, döküntülü, çatlamış ve kızarık cildinize daha sağlıklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.

7 Adımda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

1.Birinci Adım: Su İçmek

Soğuk aylarda cildin daha problematik olmasının temel nedeni kurumaya daha yatkın olmasıdır. Kışın kuru cilt bakımının en önemli adımı ise cildi öncelikle içten beslemektir. Su, tüm vücudumuz için olduğu gibi cildimiz için de oldukça önemlidir. Kışın cilt bakımı yapmak istiyorsanız öncelikle her gün yeterli miktarda su içtiğinizden emin olmalısınız.

Kış Aylarında 7 Adımda Cildinizi Tazeleyin
Kış Aylarında 7 Adımda Cildinizi Tazeleyin

2.İkinci Adım: Cilt Temizliği

Kışın evde cilt bakımı yapmak istiyorsanız unutmamalısınız ki tüm cilt bakımlarının ilk aşaması temiz bir cilde sahip olmaktır. Mevsim gözetmeksizin cildinizi düzenli olarak temizlemeniz her zaman önemlidir. Özellikle kurumaya yatkın olan mevsimlerde nemlendirme basamaklarını uygulamadan önce gözeneklerinizi açmalı, işlemlere tertemiz bir ciltle başlamalısınız.

Kış Aylarında 7 Adımda Cildinizi Tazeleyin
Kış Aylarında 7 Adımda Cildinizi Tazeleyin

3.Üçüncü Adım: Nemlendirmek

Her mevsim önemli olan nemlendirme kış aylarında daha da önem kazanır. Kış aylarına özel nemlendirme sıklığını ve türünü arttırmak da cildiniz için daha faydalı olacaktır. Çünkü kuruluk, cildin pul pul görünümünün temel nedenidir. Doğru bir nemlendirme ile cilt döküntüleri yaşamaktan kurtulabilirsiniz.

Kis Aylarinda 7 Adimda Cildinizi Tazeleyin 1

4.Dördüncü Adım: Peeling Yapmak

Kışın kuruyan cildiniz daha çok ölü deri üretmeye müsait olacaktır. Ölü derilerden kurtulmanın, daha parlak ve pembe bir cilde sahip olmanın en kolay yolu da peeling uygulamaktır. Peeling uygulamalarını dilerseniz kozmetik ürünlerle yapabilirsiniz. Dilerseniz de kış aylarında cilt bakımı için doğal formülleri kullanabilirsiniz. Evde bulunan birçok doğal ürün peeling uygulamaları için uygundur. Ancak seçeceğiniz doğal madde hakkında ayrıntılı araştırma yapmanız cilt sağlığınız için oldukça önemlidir.

Kış Aylarında 7 Adımda Cildinizi Tazeleyin
Kış Aylarında 7 Adımda Cildinizi Tazeleyin

5.Beşinci Adım: C Vitamini Serum Kullanmak

Kış aylarında yıpranan cildinizi C vitamini serumlarıyla desteklemek yıpranan cilt bariyerini destekleyecek ve yıpranmış bariyerden geçen serbest radikallere karşı koruma görevi görecektir. Aynı zamanda C vitamini serum kırışık görünümünü azaltmak konusunda da oldukça başarılıdır. Kış için cilt bakımı önerileri arasında C vitamini serum ön sıralarda yer almaktadır.

Kis Aylarinda 7 Adimda Cildinizi Tazeleyin 4

6.Altıncı Adım: Güneş Kremi Kullanmak

Her mevsim gerektiği gibi kış aylarında da güneş kremini ihmal etmemek cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Kış aylarında güneşin geliş açılarının dik olmaması birçok insan tarafından güneş kremine ihtiyaç duymadığı yanılgısı oluşturmaktadır. Ancak güneş kremi tüm mevsimlerde gereklidir çünkü güneşin zararlı ışınları mevsim ayırt etmez.

Kis Aylarinda 7 Adimda Cildinizi Tazeleyin 5

7.Yedinci Adım: Makyaj Temizliği Yapmak

Her ne olursa olsun günün sonunda makyajınızı temizlemelisiniz. Normal cilt temizliği gün içinde yüzünüzde biriken kiri uzaklaştırırken, makyaj temizliği makyajın uzun saatler yüzünüzde kalmasının yarattığı cilt tahribatını önler. Cilt sağlığınız için özellikle uykudan önce makyajınızı kesinlikle temizlemelisiniz.

Kis Aylarinda 7 Adimda Cildinizi Tazeleyin 6

Kışın Yüze Ne Sürülür?

Kış aylarında ne gibi maddelerin yüz için daha sağlıklı olacağı sıklıkla merak konusudur. Kışın yüze sürülecek maddelerin tümü kuruluğu engellemek ve yıpranan cildi onarmak üzerine olmalıdır. Kış aylarında krem içerikli yağlı sabunları veya jelleri yüzünüze güvenle sürebilirsiniz. Aynı zamanda özellikle evden ayrılırken nemlendirici kullanmak önemlidir. Tüm bunlara ek olarak cilt tipinize en uygun formülleri araştırarak çok daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kis Aylarinda 7 Adimda Cildinizi Tazeleyin 7

Makyajla Sivilce İzi Kapatma Yöntemleri//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu