Gündem

Vali Ustaoğlu’ndan Muhtarlar Günü Mesajı

Vali Ustaoğlu : “Muhtarlar, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli bir rol oynuyor

Vali Ustaoğlu’ndan Muhtarlar Günü Mesajı

Vali Ustaoglundan Muhtarlar Gunu Mesaji 1
Vali Ustaoğlu’Ndan Muhtarlar Günü Mesajı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü için mesaj yayımladı. Mesajında, muhtarların önemine vurgu yaparak kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki katkılarına dikkat çekti. İşte Vali Ustaoğlu’nun mesajı ;

Muhatların Konumuna Dikkat Çekti

Vali Ustaoğlu, muhtarlık müessesesinin ülkemizde ilk kez 1829 yılında faaliyete geçtiğini hatırlattı. Günümüzde kamu hizmetlerinin etkili bir şekilde yürütülmesinde, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerinin belirlenip karşılanmasında kamu kurumlarını yönlendiren önemli bir konuma ulaşan muhtarların, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

“Muhtarlar tüm kurumları temsil ediyor”

Seçilmiş kişiler olan muhtarların, demokrasinin gelişmesine, kültürün ve kamu yönetimine katılımcılığın sağlanmasına önemli katkılarda bulunduğunu belirten Vali Ustaoğlu, muhtarların mahallelerde devletin tüm kurumlarını temsil ettiğini ve kamu hizmetlerinin halka ulaşmasında öncü rol oynadığını dile getirdi.

“İlk müracaat merci muhtarlar”

Vali Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlar ve muhtarlık kurumunun vatandaşlar için yüksek önemini vurguladığına da değinerek, muhtarların ihtiyaç sahibi vatandaşların ilk müracaat merci olduğunu ve kamu hizmeti veren kurumlar ile halk arasında köprü görevi gördüğünü ifade etti.

Muhtarları Tebrik Etti

Valilik bünyesinde ve Kaymakamlıklarda muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, muhtarların ve vatandaşların ihtiyaçlarının tespit edildiğini ve kamu hizmetlerinin koordinasyonunun sağlandığını belirten Vali Ustaoğlu, Balıkesir’de hizmetlerin yerine getirilmesinde önemli katkılarda bulunan muhtarları tebrik etti ve tüm muhtarların “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Haber: Elif Şahin //Vali Ustaoğlu’ndan Muhtarlar Günü Mesajı

Vali Ustaoğlu Zeytin Dalından Bereketi Topladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu