Köşe Yazıları

YASAĞIN ŞAMPİYONLARI

Dünyada etkisini ciddi anlamda göstermiş ve ülkemize de ulaşmış olan koronovirüs COVID-19 Salgınıyla mücadelenin içindeyiz yani bir sağlık savaşındayız. Karşımızda saldırgan bir virüs ve ona karşı koyan insanlık var.

İlk defa 2019 Aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde görülen ve 3-4 ay gibi kısa bir sürede 180’den fazla ülkeye yayılan Covid-19 hastalığı, mart ayında ülkemizde de tespit edildi.

Koronavirüs nedeniyle en fazla risk altında olan kişiler yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanlar. Son yapılan araştırmalar, çocukların yetişkinlere göre Covid-19’a karşı daha dayanıklı olduklarını ortaya koymuş durumda. Bazı çocukların, hiçbir hastalık belirtisi göstermese de koronavirüsü taşıdığı, bu sayede yetişkinlere bulaştırarak salgının yayılmasını hızlandırdığı düşünülüyor. Ülkemde bu nedenle önce 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağının ardından 20 yaş altıda yasak kapsamına alınmıştı.

İlgili Makaleler

Bu savaşta en fazla Amerika Birleşik Devletlerinde son veriye göre 20.580 can kaybı oldu. Artış hala sürüyor. Ülkemizdeki bu konuda gösterilen yönetim süreci ise gayet başarılı yürütülüyor. Daha ne olsun ki?

*Sokağa çıkma yasağının son dakikada gelmesi doğru açıklama şekli eksikti bence. Panik olmasınlar diyerek yapılan her hareket doğrudur elbet. Belki daha detaylıca düşünülüp ‘Panik yapmayın ihtiyaç anında evinize görevliler ihtiyacınızı evinize getirecek, ekmeğinizi, suyunuzu getirecek’ denilerek yapılsaydı, panik havası bertaraf edilerek daha aza indirgenebilirdi. Her ne olursa olsun savaş anında akıllıca kararlar almak ve düşünerek hamleler yapmak önemli. Bu savaşın bir kazananı birde kaybedeni olacak.

Yeter ki böylesi savaş meydanında şampiyon olma gayretiyle sokağa atmayalım kendimizi, çıkmayalım ortalığa ki, alnımızdan vurulmayalım virüs darbesiyle. Balıkesir’de 2 günlük sokağa çıkma yasağında şampiyon olanlar kim bilir bu savaşın hangi cephesindekilerdi. Önümüzdeki günler Balıkesir’de artan vaka sayılarının habercisi gibi. Cepheden cepheye ulak ulaştıracak her şeyi…

Savaş mücadelesinin ve yasağın şampiyonlar liginde Öne çıkanlar

1- panik olanlar ve kuyruk sırasına girenler

2-Sosyal mesafeyi atlatıp çerez dükkanına dalanlar

3- İşgüzarlık gayretinde olup fiyatları yükseltenler

Birde mücadele sırasında olmazsa olmaz ürünler olarak öne çıkan ilk 10 listemiz

1-İlaç 2-Ekmek 3-Su  4-Un 5-Çekirdek 6-Soğan- 7-Portakal 8-Sağlığa zararlı sigara 9-bisküvi 10-peynir

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu