GündemKöşe Yazıları

Yeni Yıla Yepyeni Görünümle Girmek

Yeni Yıla Yepyeni Görünümle Girmek

Yeni yıl demek yeni umutlar yeni heyecanlar ve yepyeni yüzler demek bazen. Hani kilo problemi yaşayanlar vardır ya işte onlar için muhteşem bir fırsat diyebilirim.

2022’yi ‘kilo verme yılı’ ilan edebilirsiniz. Nasıl mı? Yeni yıla beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek girin. Günde 3 litre su tüketin, dengeli beslenmeye özen gösterin. Markete giderken mutlaka alışveriş listesi yapın ve ihtiyaç dışında market listesinin dışına çıkmayın. Mevsiminde meyve ve sebze tüketimi kilo yönetimini kolaylaştırır. Kuruyemişleri çiğ olarak tercih edin, haftada 2 gün balık tüketin. Olmaz mı? İsteyenler için bal gibi olur…

Su içmenin önemini hemen hemen tüm uzmanlardan duyarız. O halde içelim. Günde 3 litreye tamamlayın! Susuzluk ile yeme isteğini karıştırmayın ve dengeli beslenmeye özen gösterin. Meyve ve sebze tüketimini 5 porsiyona yükseltin. Kuruyemişleri çiğ olarak tercih edin Kontrolsüz tüketimde hızlı kilo aldırabilirler. Sadece yemekleri pişirirken yarım çay kaşığı kadar tuz kullanın. Yüksek tuz tüketimi hipertansiyona ve iştah artışına neden olabilmekte. Tuz yerine limon ve sirke ilave ederek yemeklere lezzet kattın. Az ve öz olun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu