GündemÖzel HaberlerSiyaset

15 Temmuz ve Meclis

 

15 Temmuz gecesi yaşanan Darbe kalkışması sırasında TBMM’ye bomba atıldı. O gece Mecliste Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan da vardı. 15 Temmuz gecesi o anlarda telefonla görüştüğümüz Vekil Bostan ile 15 Temmuz gecesini ve tarihte hiç yaşanmamış TBMM’deki kara geceyi, TBMM bahçesinde, bombalanan Milletin Makamı’nda konuştuk.

 

‘Can güvenliğimizin olmadığını ve 3’üncü bomba ile Genel Kurul salonunda bizi öldürecekleri düşüncesiyle sığınağa indik ve sabaha kadar sığınakta bekledik.’

 

AK Parti Milletvekili Kasım Bostan ‘Bomba atıldığında müthiş bir toz bulutu büyük bir gürültü koptu. Buna rağmen iktidar Milletvekillerimiz ne bu toz bulutundan nede bu gürültüden etkilenmeden kararlı bir duruşla seslerini duyurdu.’ dedi.

 

Milletvekili Kasım Bostan Meclis bahçesinde bombalanan meclis çatısını göstererek o geceyi  ve yaşananları anlattı. Ak Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, ‘ Mecliste kulis dediğimiz yer burası arka sol taraf Muhalefet milletvekillerinin geçtiği yer. Birde iktidar kulisi var. İktidar kulisi ile Muhalefet kulisi arasında tam orta yerde kalan alana atıldı bomba. Sağ tarafta da Genel kurul salonu var. Genel kurul ile Muhalefet ve İktidar kulisinin tam ortasındaki alanda 15 Temmuz’da Hain terör örgütleri meclisin üzerine gelip bombalarını buraya indirdiler. Biz o anda Genel Kurulu açmış ve tüm Dünya’ya bu darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu, Türk Milletinin demokrasiye sahip çıkışını haykırdık.’ dedi. Bostan, ‘‘Bomba atıldığında müthiş bir toz bulutu büyük bir gürültü koptu. Buna rağmen iktidar Milletvekillerimiz ne bu toz bulutundan nede bu gürültüden etkilenmeden kararlı bir duruşla seslerini duyurdu. Hain FETÖ Kalkışmasında tanklara karşı bedenini siper ederek canları pahasına vatan kurtaran şehitlerimizin ruhu şad olsun. Gazilerimize sıhhat diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

Semra Aman Akyürek

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu