GündemDünyadan HaberlerEğitimİlçe Haberleri

2.Sındırgı Kitap Fuarı & Bilim Kültür ve Sanat Şenliği Dolu Dolu Etkinliklerle Süslendi

BENGİ projesi kapsamında Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen  Kitap Fuarı & Bilim Kültür ve Sanat Şenliği yoğun ilgi görüyor.

Fuar boyunca her gün farklı yazarlar, fuar alanı, çeşitli okullar ve sinema salonunda öğrenci ve vatandaşlarla buluşuyor. Yazar – Öğrenci Buluşmaları ve Yazar-Halk buluşmaları da katılımcıların beğenisini topluyor. TÜBİTAK destekli açılan Bilim, Kültür ve Sanat stantları da ziyaretçilerin ilgini çekiyor. Fuar her gün farklı etkinliklerle süsleniyor.

“ FİKRİN MEYVESİ KİTAPLAR”

Fuar etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikle ağaçlara asılan 150 kitap Kurtuluş İlkokulu öğrencileri tarafından toplandı. Etkinlik açılışı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık ve yazarların kurdela kesimiyle gerçekleştirildi.

12 MAYIS’A KADAR AÇIK

Belediye Bakanı Ekrem Yavaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Işık , Okul Müdürleri , Öğrenciler Ve Yazarlar Cem Gülbent, Fatma Kabadayı, Salih Zengin, Sare Tanrıverdi, Ömer Sevinçgül, Şaban Doğan, Esra Odman İyier’in Katılımlarıyla “Örnek Olmak İçin Okuyorum” Projesi kapsamında Kitap Okuma Etkinliği gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleşen konferanslara yoğun katılım gerçekleşti. Tarihçi – Yazar Talha Uğurluel gençlere kırmızı çizgi Kudüs’ü detaylı bir şekilde anlattı. Konferans, söyleşi ve imza programları fuar boyunca fuar alanı ve farklı okullarda devam edecek olup, Yazar – Halk buluşmaları 11 Mayıs Cuma günü 21.00 da Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek Tarihçi -Yazar Ahmet Şimşirgil konferansı ile sona erecek. Dolu dolu etkinliklerle süslenen programlar ile Kitap Fuarı 12 Mayıs Cumartesi gününe kadar açık.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu