GündemTürkiye Gündemi

Arife Günü Kayboldu Nehirde Bulundu

Arife günü kayboldu nehirde bulundu. Edirne’de Ramazan Bayramı arifesinde kaybolan 81 yaşındaki kadına ait ceset, Ergene Nehri’nde balıkçıların oltasına takılı kaldı.

 

Arife günü kayboldu nehirde bulundu. Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kiremitçisalih köyünde ikamet eden E.A. (81), bayram alışverişi için oğluyla geldiği ilçe merkezinde kayboldu. Alınan bilgiye göre, güvenli olması sebebiyle postanenin bekleme salonunda annesini bıraktı. Annesine ilaç yazdırmak için sağlık ocağına girdi. Dönüşte annesinin orada olmadığını görünce durumu Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Emniyet güçleri, kayıp olan 81 yaşındaki E.A.’yı bulmak için çalışmalarına başladı. Ramazan Bayramı’nın 3’üncü günü kayıp şahısla ilgili acı haber geldi. Ergene Nehri üzerinde oltayla balık tutan balıkçılardan geldi.

 

D 7

 

Ergene Nehri üzerinde oltayla balık tutan balıkçılar, oltalarına bir cesedin takıldığını görünce durumu güvenlik birimlerine bildirdi. Ekipler yaptığı inceleme sonucu cesedin kayıp olarak aranan E.A.’ya ait olduğunu iletti. E.A.’nın intihar mı ettiği yoksa bir cinayete kurban giderek öldürüldükten sonra Ergene Nehri’ne atılıp atılmadığının tespiti için otopsi yapılırken, Cumhuriyet Savcılığı tarafından çok yönlü soruşturma başladı.

 

İha

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

Edirne Hakkında

 

Türkiye’yi Avrupa’ya bağlayan karayolu üzerinde yer alan sınır şehridir. Edirne, Tunca, Arda ve Meriç ırmaklarının buluştuğu düzlükte kurulmuştur. Bundan dolayı Karasal iklim hakimdir. Yunanistan ve Bulgaristan’ın yanında kuruludur. Şehir merkezi Yunanistan’a 7 km, Bulgaristan’a 17 km uzaklığındadır.

Edirne civarına bilinen ilk yerleşimciler, Trak kabilelerinden Odrisler ve Bettegerilerdir. Yaygın görüşe göre günümüzde Edirne’nin bulunduğu Meriç ile Tunca nehirlerinin birleştiği yere Odrisler tarafından, Odris veya Odrisia adı verilen açık bir şehir veya pazar yeri kurdu. MÖ 1400-1200 yılları arasında bölge Akaların eline geçti ve bu dönemden sonra “polis” hâline geldi. Bununla beraber Ahameniş İmparatoru I. Darius’un MÖ 510’larda yıllarında İskitler üzerine düzenlediği sefer sırasında bölge Pers hakimiyetine girdi. Ayrıca MÖ 460 yılında I. Teres hükümdarlığında bağımsızlığını ilan eden Odrisler, tekrar bölgenin hakimi oldu. MÖ 340 yılında II. Filip hükümdarlığındaki Makedonların eline geçen yerleşim yeri, bu dönemde Orestia adıyla anılmaya başlandı. Bölge, daha sonraları Kelt istilalarına da uğradı. Makedonların kontrolündeki Orestia, MÖ 168’de Romalıların eline geçti. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu