Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık Mahalleevleri’nden Yılbaşı Pazarı

Ayvalık Belediyesi tarafından öncülük edilen Mahalleevleri projesi kapsamında, kadınlar el emeği ürünleriyle Yılbaşı Pazarı kurdu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve eşi Canan Ergin, bu özel pazarı ziyaret etti.

Ayvalık Mahalleevleri’nden Yılbaşı Pazarı

Ayvalik Mahalleevlerinden Yilbasi Pazari 1
Ayvalık Mahalleevleri’Nden Yılbaşı Pazarı

Ayvalık Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen Mahalleevleri projesi, kadınların üretim yeteneklerini ortaya çıkararak aile ekonomilerine destek oluyor. Mahalleevleri çatısı altında bir araya gelen kadınlar, el emeği göz nuru ürünleri üreterek bunları satışa sunarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Fazıl Doğan (At Arabacılar) Meydanı’nda eski Aşevi’nde kurulan stantlarda, Ayvalık’ın özgün lezzetleri ve el yapımı ürünleri yer alıyor.

Ayvalik Mahalleevlerinden Yilbasi Pazari 2

Başkan Ergin Mahalleevleri Yılbaşı Pazarı’nı Ziyaret Etti

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve eşi Canan Ergin, Mahalleevleri Yılbaşı Pazarı’nı ziyaret ederek, kadın üreticilere destek verdi. Başkan Ergin, “Mahalleevleri projesi, kadınlarımızın üretkenliğini desteklemek ve kendi ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla başlatıldı. Bugün burada gördüğümüz el emeği ürünler, kadınlarımızın ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor. Bu pazarı ziyaret ederek, onlara destek olmak istedik” dedi.

Ayvalik Mahalleevlerinden Yilbasi Pazari 3
Ayvalık Mahalleevleri’Nden Yılbaşı Pazarı

Yılbaşı Pazarı’nda Son Gün 24 Aralık

Yılbaşı öncesi özel olarak kurulan pazarda, kadınlar tarafından üretilen birbirinden renkli el emeği ürünler arasında hediyelikler, süs eşyaları ve özel lezzetler yer alıyor. Sevdiklerine sıcak bir dokunuş yapmak ve aynı zamanda Mahalleevleri projesine destek olmak isteyenler, 24 Aralık’a kadar Perşembe ve Cumartesi günleri, 24 Aralık’tan itibaren ise her gün saat 17.00’ye kadar pazarı ziyaret edebilirler.

Haber: Alper Çobanoğlu

Başkan Ergin Altınova’nın Sorunlarına Odaklandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu