Gündem

Balıkesir Barosu Meslekte Yaşanan Şiddet Olaylarını Ele Aldı

Balıkesir Barosu Meslekte Yaşanan Şiddet Olaylarını Ele Aldı

Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay “Avukat, yargı mekanizmasının sacayağıdır. Hakim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır” dedi.

 “BUGÜN DE HASIM BELLENDİK”

Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay Gebze ilçesinde icra memurları ile bir eve hacze giden avukatın öldürülmesi olayı sonrası bir açıklamada bulundu. Şiddet olaylarına maruz kalan Baro üyesi meslektaşları adına konuşan Kayabay açıklamasında şunları kaydetti:  “Bizler; haklarınızın savunmanları, her daim “hukukun üstünlüğü” diye haykıran ancak etten kemikten oluşumuzu çoğunlukta göz ardı ettiğiniz; ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeş tutup davanızın tarafıymışız gibi gördüğünüz; Saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korun(a)mamıza tanık olduğunuz avukatlarız. Bugün de hasım bellendik, bugün de ayrıca yaşam hakkımız elimizden alındı. Biz bugün, ayrıca Gebze’de öldürüldük!

 “ACIMIZ TARİFSİZ BÜYÜKLÜKTE ”

İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nde bir eve hacze giden İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Ersin Arslan, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y. kendisini öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş etti, meslektaşımız kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Meslektaşımız henüz 27 yaşında gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi. Acımız ve ayrıca isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Artık yeter!

 “HAKİM SAVCI GİBİ AVUKATTA KORUNMALI”

Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik; Avukat, yargı mekanizmasının sacayağıdır, hakim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır dedik. Savunmanın kutsallığından bahisle, uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin dedik. Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacak dedik. Dinletemedik… Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, ayrıca öldürüldük.

 “DAVAYA MÜDAHALE TALİBİNDE BULUNACAĞIZ”

Daha ne kadar öldürüleceğiz? Gebze’de hayatını kaybeden genç meslektaşımız Avukat Ersin Arslan’a, Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve dayanma gücü, üyesi olduğu İstanbul Barosu Başkanlığı nezdinde tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor; Gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacağımızı ayrıca bu vesileyle duyuruyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu