Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kornişon Hasadında

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, Sındırgı’nın coğrafi işaretle tescilli Sındırgı Kornişonu hasadına katılım sağladı. Ardından, kadın çiftçilerle birlikte kornişon topladı. Devamında, “Allah çiftçilerimizin emeklerini zayi etmesin” ifadelerine yer verdi.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kornişon Hasadında… Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile birlikte tarlalardan kornişon salatası toplayan emektar kadınları ziyaret etti. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı, Kornişon Salatası’nın üretimi olduğu tarlada açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, Sındırgı Kornişon Salatasının Sındırgı Belediyesi Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın gayretleriyle “Sındırgı Kornişonu” adıyla coğrafi işaret aldığını müjdeledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kornişon Hasatında

3 BİNDEN FAZLA AİLENİN EKMEK KAPISI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Su hayat demek, bereket demek işte gerçekleşen çalışmalar bunun göstergesi’ dedi. Devamında, Sındırgı İlçesi’nde üretimin arttığına dikkat çekti. Daha sonra, “Geçmiş yıllarda buralarda daha çok tütün ekilirdi. AK Parti Hükümeti döneminde 188 tane gölet ve barajlar yapıldı ve bölgenin insanın kaderi değişti. 21 bin hektarda ekilen 8 tona yakın Kornişon Salatası şu anda katma değeri çok yüksek bir ürüne dönüştü. Kornişon Salatası üreticiliğinden 3 binden fazla aile geçimini sağlıyor. Sofalarda yenilen turşular Sındırgılı hamarat kadınlarımızın elinde yetişiyor. Kadınlarımız her gün sabah tarlalara geliyor ve topluyorlar. Bu ürünümüz alıcısı sürekli hazır bir ürün. ‘Sındırgı Kornişon Salatası’ diye coğrafi işaretimizi de aldık. Allah çiftçilerimizin emeklerini zayi etmesin” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kornişon Hasatında

SULANDIKÇA BEREKET FIŞKIRIYOR

Bölgede üretimi desteklediğinden dolayı Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’a da teşekkür eden Başkan Yılmaz, gölet, baraj ve sulama olanaklarının artırılması sayesinde Sındırgı tarlalarının bu hale gelmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi

..Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kornişon Hasatında…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu