Köşe Yazıları

Balıkesir Denince Her Logo Çıldırıyor Niye Mi?

Balıkesir Denince Her Logo Çıldırıyor Niye Mi?

Bizim Balıkesir’in kaderi değişim. Değişim güzel de ne konuda ve nasıl değişim?

Her konuda çabuk sıkılıyoruz. Ya da gelen gideni aratıyor denilen yönetimlere tanıklık ediyoruz. Şehir için yapılan her güzel işin ardında iyi niyet var ancak iş biraz ticari olunca ipin ucunu her daim kaçıran bizler, bir türlü doğru yolun izinden gidemiyor ha bire yol değiştiriyoruz.

-Bu arada hemen hatırlayalım Tren Garı’nın ön tarafında kavşakların dönüm noktasında bulunan I LOVE YOU BALIKESİR  yazısını. İki üç eleştirmenin karşısında cesaretli bir duruş sergilenemediği için hemen değiştirilip Balıkesirspor logosu ilave edilen ve sevgi ifadesi olduğu halde kaldırılan o yazıyı…Oysaki turizm  ve doğanın kalbi denilen şehirlerde bu gayet güzel, anlamlı ve kalıcı olabilirken bizde neden olamıyor?

İlgili Makaleler

-Hemen hatırlayalım Valilikteki TC ibaresini biri geldi söktürdü, diğeri geldi yeniden taktırdı. Şimdi hala duruyor…

-Yine hatırlayalım; şehrin ,Balıkesir’in logosu diye geçtiğimiz yıl Ticaret Odası, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin de  yer aldığı bir toplantı ile destekle yaptırıldığı ifade edilen ve kazanım olarak görülen logoyu .Şimdi nerede, nasıl ve ne amaçla kullanıldığı bilinmeyen rengarenk yelpaze misali logoyu gören duyan bilen var mı? Kimilerinin de çakma diye örneklerini bulduğu… Neden bir türlü olamıyoruz? Yapamıyoruz?

Gelelim Balıkesir Valiliği’ne… Bu kaçıncı Logo, bu kaçıncı değişim?

Nedir bu logo değişikliğini sevmemizin nedeni? Üstelik değişim nedenine bakın; Balıkesir’in renklerine, kültürüne, değerleri vs. uymaması nedeniyle…  Vay be!

Bugüne kadar kandırılmışız da haberimiz yok! Bizde sanıyorduk ki logo tanıtım toplantılarında, her bir çizgi ve renk bir anlam taşıyor. Anlatıldı, anlatıldı. Bizde hepsini yuttuk tabi… Bu arada hala anlatılıyor; şurası Balıkesir’in doğadan aldığı renk, bir yanı deniz bir yanı ne sen sor ne ben söyleyeyim dedirten logo hamleleri…

Şimdi de taktık özellikle bir ilçeye… Malum iki ilçe savaşı izler gibiyiz logolarda.

-Bir yandan Bengi’nin izleri siliniyor, Karesi yazılıyor. Diğer yandan Karesi’yi silip, Bengi’yi yaz boz tahtasında karalayıp duruyoruz… Her ikisi de BALIKESİR’DE…

Balıkesir Valiliğinin yeni logosu ile

Gözümüz bir kere daha oldu Aydın kulaklarımız Manisa

Yapılan işlere bakınca

Kalbimiz de gönlümüz de hala ON’da

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu