GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Üniversitesi Uluslararasılaşma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor

Balıkesir Üniversitesi Uluslararasılaşma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor

 

Yükseköğretimde uluslararasılaşma; bir kurumun eğitim-öğretim, araştırma–geliştirme ve toplumsal katkı fonksiyonlarına uluslararası ya da kültürlerarası boyut entegre etme sürecidir.

Prestijli ve markalaşmış üniversitelere özgü bir olgu olarak algılanan yükseköğretimde uluslararasılaşma, gerçekte pek çok yükseköğretim kurumunu önemli derecede ilgilendiren bir alandır.

 

Studentt

 

Uluslararasılaşmanın ve öğrenci hareketliliğinin gittikçe arttığı bir dünyada üniversitelerimizin de bu hareketliliğe duyarsız kalması beklenemez. Sahip olduğumuz güçlü potansiyel ve altyapı ile köklü kurumsal yapımızı göz önüne alındığında, üniversitemizin uluslararası düzeydeki geleceğine ilişkin oldukça yüksek beklentilerimiz var. Bu nedenledir ki nitelikli uluslararası akademisyenleri ve öğrencileri üniversitemize çekme konusunda, öncelikle üniversitelerimizin başarılarını uluslararası düzeyde etkili iletişim yollarıyla daha fazla duyurmaya ihtiyacımız var.

Balıkesir Üniversitesinde rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve ekibinin göreve başlamasıyla birlikte üniversitemizde uluslararasılaşma adına ciddi çalışmalar gerçekleştirildi. Üç ay içerisinde başta Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan ve Moldova olmak üzere farklı ülkelerdeki yükseköğrenim kurumlarıyla 8 yeni uluslararası iş birliği anlaşması imzalandı. Böylece 2023 yılında üniversitemizin yaptığı uluslararası anlaşma sayısı 16’ya ulaşmış oldu. Yapılan bu iş birliği anlaşmaları ile uluslararası akademisyenlerin ve öğrencilerin artık Balıkesir Üniversitesini tercih eder duruma gelmiş oldu. Bu anlaşmalar kâğıt üzerinde kalmadı atılan imzaların hemen ardından Bosna ve Özbekistan’la akademisyen hareketliliği hayata geçirildi bile.

İmzalanan bu son anlaşmalar; üniversitemizin uluslararası tanınırlığına katkı sağlayacağı bir gerçektir. Bunun yanında üniversitemize gelecek olan uluslararası öğrenci, öğretim elemanı ve araştırmacılar ülkemiz adına gönüllü birer kültür elçisi olacaklarını da unutmamak gerekir.

Yapılan bu uluslararası anlaşmaların üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri açısından da birçok faydası olacaktır. Yurt dışına çıkacak olan öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz bilgi ve tecrübelerini artırmakla birlikte yabancı dil yetkinliklerini de geliştireceklerdir.

Tüm bunlara ek olarak yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemize kabulüyle ilgili yönerge yeniden gözden geçirerek daha teşvik edici düzenlemeler yapılmıştır. Tüm birimlerde yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları artırılması sağlanmıştır. Ayrıca üniversitemize yabancı öğrenci sayısının artırılması için potansiyel öğrencilere yönelik şimdilik iki yabancı dilde üniversitemizi tanıtacak olan bir web sitesi oluşturma çalışmaları başlatılmıştır.

Tüm bu gelişmeler doğrultusunda Balıkesir Üniversitesinin önümüzdeki süreçte uluslararasılaşma yolunda bölgenin ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olması umuduyla bizi izlemeye devam edin…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu