Köşe Yazıları

BALIKESİR’DE KORONAVİRÜS VE TURİZM ÇAĞRILARI

Turizm sezonunu açtık. Koronavirüs olsun olmasın ekonomi daha da batmasın diyerek belki haklı belki haksız turistleri çağırdık. “Gelin buralar güzel” dedik. Keşke dış turizm yerine iç turizmden başlasaydık hani önce iç turizm diyerek kendi insanlarımızı davet etseydik daha iyi olmaz mıydı?

Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın özellikle yurtdışı kaynaklı bazı ülkelere vurgu yaparak Balıkesir bölgesini çok sevdikleri, beğendikleri gelmek istedikleri ni de Büyükşehir Belediyesinin haberlerinden öğrendik. Bunlar kötü değil ancak geçirilen bu süreçte daha çok iç turizme odaklanmak daha önemli diye düşünüyorum. Hani  dışarıdan ziyaretçi yerine daha çok iç ziyaretçiler bölgeye çekmek…

Bu böyle sürüp gitmeyecek elbette koronavirüs salgın sürecini geride bıraktığımız günler. Ancak Bilim Kurulu üyelerinin” Virüs bitti de haberimiz mi yok cümlelerinden tutun, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın sürekli “ kontrollü hayat” vurguları ile Cumhurbaşkanımızın “maske-sosya lmesafe-hijyen” uyarıları her akşam tv’lerde sık sık hala yapılıyor.

İlgili Makaleler

Diğer ülkelere nazaran ülkemizde kesinlikle başarılı bir süreç yürütüldü. Şu an için 2. Bir dalga diyemeyeceğim çünkü ilk dalganın atlatılabilmiş olduğunu düşünmüyorum. Dalgalanmada seyrin düşüşlerinin umutlu görüldüğünü biliyorum.

İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz’ın da Balıkesir için “vaka sayılarının hiçbir anlamı önemi yok önemli olan kontrollü yaşam” demesi ve  bizlerin bu yaşama nasıl ayak uydurduğumuz, uyum sağladığımız.

Evet vaka sayılarında düşüş var ancak kendi yaşadığımız şehirde ne kadar öyle yada böyle açıklamalar yapılıyor olsa da şeffaflık önemli diyerek bizzat kaynağından gelen verilerin önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

Yani hala vakalar yok değil! Ben vaka yok desem de vaka’nın sahibi olan her yeni kişi  “ ben varım” diyor.” “Annem”diyor, “komşum”diyor.”akrabamızdı” diyor…. bilmem anlatabildim mi? Kısacası  kim ne derse desin . Hele ki kaynağınız bu hastalığı geçiren ailelerden geliyorsa belgeli, kayıtlı, fotoğraflı söylenecekte çok şey var diyorum.

Diyorum ki ; “Bitti” diyerek, bir rüzgar estirip turizm fırtınası yaratmayalım. Elbette şehrimiz turizmi çok önemli. Bu yılı Turizm yılı ilan eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a da diyorum ki fırtınalı değil adım adım geçirelim turizm yılını. Bu süreci de  göz ardı etmeden çağrılarımızı ona göre yapalım ve tedbirleri ona göre alalım. Size güvenenlerin, güvenlerinin boşa çıkmaması dileği ile verimli bereketli ve sağlıklı bir turizm sezonu dilerim…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu