GündemÖzel HaberlerSiyaset

Balıkesir’de Partiler Görevini Yapmadı

‘Biz üzerimize düşeni yaptık’ diyen MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘Oy kayıplarının nedenlerini ise çarpıcı değerlendirmelerle açıkladı.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı N. Argun Atıcı, referandum sonuçlarını Büyükşehir MERHABA’ya değerlendirirken, Balıkesir’in verdiği mesajın iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi.

 

MHP kendisine düşen görevi yerine getirmiştir. Ama bu konuda bazı partiler bu görevlerini yapmadıkları için de Türkiye kaoslu bir noktaya getirildi. Sonuç olarak Öncülük yapan Milliyetçi Hareket Partisi, bu 18 maddenin kabulü noktasında önemli bir görev üstlendi. Yüzde 51,5 oy oranını tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi oldu’ dedi.

 

Üç partinin de görüşlerinin ortak olduğu bir anayasa değişimi yapılmak istendi. MHP bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu iki defa davet etti. Ama maalesef bu davetlere uyulmadı. Hatta bu konularda parti olarak da stres yaratılmak suretiyle strateji oluşturdular.

 

‘SİYASET ÖTESİ BİR DURUM’

 

İl Başkanı Atıcı, ‘Oy kayıplarını, sorumlu parti yöneticileri kendilerine bakarak bulmalı’ ifadelerini kullandı. Atıcı, Balıkesir’de referandum sonucunu değerlendiren MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘Balıkesir’de bu durum siyasetin ötesinde. Balıkesir’de herkes hür iradeleriyle değerlendirmelerini yapıp kararını verdi. Sonuçta da birilerini uyardı. Herkes bu uyarılardan dersini alıp yol haritalarını çizmeli. Buna göre çalışmalarının nasıl olması gerektiğinin farkına varmalılar. Bu seçimden sonra bazıları başkalarını suçlamak yerine kaçan oyların kendilerinden olduğunun farkına varıp, düşünmeliler’ ifadelerini kullandı.

 

‘Bu Karar Ortak Çıkarılmalıydı’

 

MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘Evet’ oylarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti sistemini değiştirmiştir. Bunu da halkın onayıyla kabul ettirmiştir. Özellikle bu 2017 yılının öncesi daha önemli. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP’yi uyarmak suretiyle anayasa değişikliğinin görüşülmesi istenerek burada tarihi bir adım atıldı. Bu aşamadan sonra anayasa komisyonunda görüşmeler yapılarak ortak bir metin oluşturuldu. Bu ortak metin anayasa komisyonundan geçtikten sonra daha önemli olan TBMM’de bu maddeler tek tek görüşüldü. Sonra meclisten de geçirilerek halkın önüne getirildi. Sonuçta fikri olanlar anayasa istişare komisyonunda bu konuların görüşülmesi için bütün partiler davet edildi. Gelmeleri için de uğraşıldı. AKP de CHP de davet edildi. Üç partinin de görüşlerinin ortak olduğu bir anayasa değişimi yapılmak istendi. MHP bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu iki defa davet etti. Ama maalesef bu davetlere uyulmadı. Hatta bu konularda parti olarak da stres yaratılmak suretiyle strateji oluşturdular. Bunu hem komisyonda hem mecliste gördük. Burada oluşturulan siyasi olamayan ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası ile ilgili olan bir kararın ortak çıkarılması gerekirdi’ ifadelerini kullandı.

 

‘MHP Öncülük Yaptı’

 

Başkan Atıcı, ‘Milliyetçi Hareket Partisi bütün gayretiyle mücadele etmiştir. Çünkü ortak görüşlerin olması halka da daha iyi yansıyacaktır. Ve olması gereken de budur. Bu konuda MHP kendisine düşen görevi yerine getirmiştir. Ama bu konuda bazı partiler bu görevlerini yapmadıkları için de Türkiye kaoslu bir noktaya getirildi. Sonuç olarak Öncülük yapan Milliyetçi Hareket Partisi, bu 18 maddenin kabulü noktasında önemli bir görev üstlendi. Biz halkın vereceği her karara da saygılıyız. Sonuç her ne çıkarsa çıksın bu milletin kararıdır. MHP de üzerine düşeni yapmıştır. Yüzde 51,5 oy oranını tamamlayan Milliyetçi Hareket Partisi oldu’ dedi.

 

‘Kendi İçimizdeki Görüşlere Dahi Saygılıyız’

 

Kendi içlerindeki farklı görüşlere dahi saygılı olduklarını söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de bizim insanımızdır. Dolayısıyla hiçbir yargı getirmeden herkesin görüşüne saygılı olduk. Buna bağlı olarak da ifadelerinde sadece anlatmak suretiyle neden ‘Evet’ dediğimizin iknasını yaptık. Kimseyi yargılamadık. Hatta içimizdeki partililerimize dahi baskı kurmadan onların görüşlerine saygı duyduk’ ifadelerini kullandı.

 

‘Hedef Gerçekleşti’

 

Türkiye genelinde başarılı bir sonuç aldıklarını söyleyen MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘Nihai hedef Türkiye genelinde başarılı olmaktı. Bu da gerçekleşti. Türkiye genelinde ‘Evet’ oyları yüzde 51,5 oldu. Artık çok fazla da lafa gerek yok. İster ‘Evet’ ister ‘Hayır’ verilsin, herkese düşüncelerinden dolayı saygı duyuyoruz. Hatta bu referandum süresinde her ne kadar gerilimli ortamlar yaratılsa da demokrasinin sürekliliği açısından bir gelişim sağlandığı ve demokrasi kültürünün arttığını düşünmekteyim. Çünkü eskiden sözlerden öteye vücutlar çalışırdı. Ama şimdi artık fikirlerin tartışıldığı ortamları da gözlemledik. Her ne kadar bunları anlayamayan bu stresi yaratan insanların varlığı mevcutsa da genel anlamda insanlarımız fikirlerini düşüncelerini söyledi. Biz de bu ifadelerin hepsine saygılı olduğumuzu dile getirdi. Hatta içimizde ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ desin her fikre saygılı olduğumuzu gösterdik.

 

‘PKK Hayır Dedi’

 

Doğu ve Güneydoğu’nun bir bölümünde ‘Hayır’ çıkmasını değerlendiren MHP İl Başkanı N. Argun Atıcı şu ifadeleri kullandı; ‘Güneydoğu, Doğu’da PKK ve HDP doğrultusunda hareket etti. Değişik görüşler sunuluyor ama bu tamamen abartı. Ama gerçek olan şu ki PKK ve HDP Baskısı devam ediyor. Onlar da ‘Hayır’ oyu kullandılar. Orta Anadolu Bölgesi bu referandumu sahiplenen bölgedir. Özellikle kıyı bölgelerinde ise etkileşimler farklı olduğu için daha çok ‘Hayır’ oyu kullanıldı. Burada değerlendirme yapmak gerekirse yapılan algı operasyonları sonuç verdi. Yanlış değerlendirmeler, bilgilendirmeler maalesef ki Türkiye Cumhuriyeti’ndeki insanların akıllarını karıştırdı. Belirli kişilerin üzerinde propaganda yapmak suretiyle yapılan bu işler akılları karıştırdı. Bu vebal birilerinin üzerinde hala var.

 

‘Bu Sonuca Herkes Katlanacak’

 

Sorumlu ve erki elinde taşıyan kurumların biraz daha kendilerine dikkat etmesi gerektiğini söyleyen MHP Balıkesir İl Başkanı N. Argun Atıcı, ‘Sonuçta bu bir demokrasi seçimiydi. Ve artık bu sonuca herkes katlanacaktır. Genel anlamda bir başarı yakalanmıştır ve sonuca varılmıştır. Balıkesir’de toplamlara bakıldığı zaman bazı partilerin birinci aşamadan sonra ikinci aşama olarak bunu siyasi anlamda değil. Bir değerlendirme noktasında bakıldığında bu oylamanın yayılımına göre bir değerlendirme yapmaları gerektiği kanaatindeyim. Sorumlu olan ve erki elinde taşıyan kurumların kendilerine biraz daha dikkat etmeleri ve birşeyleri fark etmeleri gerektiğini de düşünüyorum. Sonuç olarak Balıkesir’de rakamsal anlamda başarı görünmüyor. Ama genel olarak ilçeler bazında bakıldığında ilçelerin değerlendirmelerinde başarılı olduğunu ama bazı ilçelerde ise yüzdelerin fazlalığından dolayı oralarda başarısız olunduğunu görmekteyiz’ dedi. Merhaba Haber Merkezi

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu