Gündem

Balıkesir’in Ağaçları Türkiye Ormanlarını Şekillendiriyor

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, genetik açıdan güçlü ve verimli ağaçları belirleyerek Türkiye'nin gelecekteki ormanları için kritik bir adım attı.

Balıkesir’in Ağaçları Türkiye Ormanlarını Şekillendiriyor

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, genetik açıdan güçlü ve verimli ağaçları belirleyerek Türkiye’nin farklı ormanları için kritik bir adım attı.

Yarım asrı aşkın süredir devam eden çalışma sonucu, il genelinde bulunan kızılçam ve karaçam ormanlarından seçilmiş olağanüstü karakteristik özellikler, yeni bir bahçe oluşturmak üzere klonlanarak tohum bahçeleri haline getirildi.

Balıkesir'In Ağaçları Türkiye Ormanlarını Şekillendiriyor

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, 50. yılı aşkın süredir bir süredir devam eden deneyimler sayesinde, klonlama bahçeleri oluşturduklarını açıkladı.

Fenotipik ve genotipik açıdan en iyi bakıma sahip ağaçlardan seçimler yapmayı amaçlayan Kayıran, bu seçilen fertlerden elde edilen aşı kalemleriyle fidanlarla üretilerek tohum bahçelerinin oluşturulduğunu vurguladı. Amacın, Türkiye’nin yüzyılına daha sağlıklı, sağlıklı ve kaliteli ormanlarla katkıda bulunmasının varlığını ifade etti.

Balıkesir’in ormanlarını değiştirmek adına atılan bu adımlar, Türkiye’nin orman yapısının sürdürülebilirliği ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakma hedefine önemli bir katkı sunuyor .

Balıkesir'In Ağaçları Türkiye Ormanlarını Şekillendiriyor

 

Haber: Bülten

Balıkesir’de Kaliteli Orman Ağaçları Geleceğe Taşınıyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu