YaşamGündem

BAÜN Botanik Bahçesi Baharı Müjdeledi

Balıkesir Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan 20 hektarlık alanda kurulan Botanik Bahçesinin çiçekleri açmaya başladı.

BAÜN Botanik Bahçesi Baharı Müjdeledi

Balıkesir Üniversitesi Botanik Bahçesinin tematik bölümünde bulunan çiçekler, açmaya başladı. Balıkesir Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan 20 hektarlık alanda kurulan Botanik Bahçesinin soğanlı bitkiler bahçesinde çiçeklerin açmasıyla birlikte doğa renklenmeye başladı.

Balıkesir Üniversitesi Botanik Bahçesindeki Soğanlı Bitkiler Bahçesinde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Fatih Satıl, şu açıklamalarda bulundu: “BAÜN Kampüs’ün en hakim tepesi olan bu saha, Botanik Bahçesinin ilk tematik bahçesi özelliğinde. Ekim ayında dikimi gerçekleştirilen soğanlı bitkilerin tamamı tuttu. Şimdilerde çiğdemler ve kardelenler çiçek açtılar. Balıkesir’in meşhur beyaz zambakları yapraklandı, mayıs ayında ise zambaklarla birlikte siklamenler, ters laleler ve diğer soğanlı türlerin çiçek açmasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde tıbbi ve aromatik bitki bahçesi projesi de hayata geçirildiğinde, bu saha kampüsün en renkli alanı olacak.

Baün Botanik Bahçesi Baharı Müjdeledi

 

Haber: Bülten

Ayrıca Burhaniye’de Badem Ağaçları Çiçek Açtı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu