Eğitim

BAÜN Önemli Sağlık Çalışmasını Yayınlandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Nurhan Sarıoğlu liderliğinde önemli bir sağlık çalışması, uluslararası alanda bir dergide yayınlandı.

BAÜN Önemli Sağlık Çalışmasını Yayınlandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nurhan Sarıoğlu liderliğinde bir grup akademisyenin imzasını taşıyan önemli bir sağlık çalışması, uluslararası alanda prestijli bir dergide yayınlandı. Çalışma, Q2 ölçeğinde yer alan “International Journal of Chronic Obstructive Pulmonary Disease” dergisinde Kasım 2023 sayısında yer aldı.

Akademisyenler arasında BAÜN’den Prof. Dr. Nurhan Sarıoğlu’nun yanı sıra Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Almanya Scientific And Medical Affairs, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden birçok akademisyen bulunuyor.

Çalışmanın başlığı “An Alpha-1 Antitrypsin Deficiency Screening Study in Patients with Chronic Obstructive Pulmonary Disease, Bronchiectasis, or Asthma in Turkey” (Türkiye’de Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı, Bronşiektazi veya Astımı Olan Hastalarda Alfa-1 Antitripsin Eksikliği Tarama Çalışması) olarak belirlendi.

Bu önemli çalışma, Türkiye’de kronik solunum yolu hastalıkları olan bireylerde Alfa-1 Antitripsin Eksikliği’nin taraması üzerine odaklanarak, ulusal sağlık literatürüne katkı sağlayacak nitelikte bir araştırmayı içermektedir.

 

Muhammed Can Akyürek

BAÜN’de Gündem İş Sağlığı ve Güvenlik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu