Türkiye GündemiDünyadan HaberlerGündemİlçe Haberleri

Bulgaristan seçimleri için Bursa’da 39 sandık kuruldu

Bulgaristan seçimleri için Bursa’da 39 sandık

Bursa’da yaşayan çifte vatandaşlar sandık başına gitti. Parlamento seçimleri için Türkiye’de 24 şehirde 162 sandık oluştu. Bursa’da da 39 sandık açıldı. Bu arada çifte vatandaşlar oy kullanma işlemine saat 08.00 itibariyle başladı. Ayrıca vatandaşlar saat 20.00’ye kadar oy kullandı. Türkiye’de 300 bin, Bursa’da da 72 bin üzerinde çifte vatandaş oy kullanma hakkına sahip.

Beşinci Parlamento Seçimleri

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan da Bursa’daki Bulgaristan Konsolosluğu önünde bir açıklama yaptı. Ayrıca  Balkan, “2 yıl içinde Bulgaristan beşinci parlamento seçimlerini gerçekleştiriyor. Maalesef Bulgaristan’da siyasi kriz süreci yaşadık. Dahası Bugün bu krizi çözmek istiyoruz.”dedi.

62 Ülkede Sandık Açtı

Ayrıca “Bulgaristan’da ki kardeşlerimiz iktidara taşıyarak bu krizi çözmüş olacağız. Böylelikle Bulgaristan Parlamento seçimleri yasaları gereği Bulgaristan dışında da vatandaşların oy kullanma şansları var”şeklinde konuştu. Ayrıca Yaşı 18’in üzerinde olan ve elinde Bulgaristan kimliği olabilecek kişiler oy kullandı. Bugün için Bulgaristan 62 ülkede sandık açtı. Türkiye’de ise 23 ilde 160 sandık açtı.

39 Sandık Kuruldu

Bursa’da da 39 sandık kuruldu. Ayrıca  Türkiye’de seçmen sayısına baktığımız zaman yaklaşık 300 bin, Bursa’da da 72 bin üzerinde Bulgaristan vatandaşı var. Beraberinde  Biz bu insanların Bulgaristan’daki demokrasinin gelişmesi, oradaki kardeşlerimizin hükümetin içinde yer alması için elimizden geleni yapıyor, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Milletvekili Sayısı 40’ın Üzerine Çıkacak

İnsanların sürekli sandık başına gitmekten çok yorulduğunu belirten Balkan, “Bulgaristan’da da katılımcı çok düşük. En azından bu seçimlerde katılım yoğun olur, hemşehrilerimizin sandığa sahip çıkmasını arzu ediyoruz. “dedi.Ayrıca Bir önceki seçimde 36 milletvekili çıkaran Hak ve Özgürlük Hareketi 4-5 milletvekili daha olsaydı, bugün için bu seçim olmayacak, hükümet kurulacaktı. “şeklinde konuştu.

Dahası Ümit ediyorum bu seçimlerde milletvekili sayısı 40’ın üzerine çıkacak ve koalisyon hükümetin içinde yer alacaklardır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu