GündemÇocukça

Çık dışarıya oynayalım

Sevinç Kurşun İlkokulu öğrencileri, Karesi Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nde ‘Mendil Kapmaca’ oyunu oynadılar. Geleneksel oyunları yaşatan çocukların büyüklerine de söylemek istedikleri var.

 

 

Hangimiz mendil kapmaca, taşa çıkmaca oynamadık? Sokaklarda arkadaşlarımızla beraber akşama kadar vakit geçirmedik?.. Sevinç Kurşun İlkokulu’nun birbirinden güzel öğrencileri de Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne katılarak ‘Mendil kapmaca’ oyununda önemli bir başarı elde ettiler. Finalde Ercan Kıvrak İlkokulu ile karşılaşan öğrenciler, başarılarındaki en büyük etkenin ‘Başaracaklarına inanmak’ olduğunu söylediler.

 

Musa Kerim Erkek:  Ben eski oyunları çok seviyorum. Şimdi artık bilgisayar oyunları arttı. Bilgisayar oyunlarını oynamaktansa arkadaşlarımla beraber mendil kapmaca, taşa çıkmaca gibi oyunlar oynuyorum. Biz sınıfımızla beraber Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne katıldık. Turnuvalar çok eğlenceli ve heyecan doluydu. Biz çok mutlu olduk. Biz kendimize inandık. Arkadaşlarımla güzel bir başarı elde ettik. Ben arkadaşlarıma ve en çok da Bedirhan arkadaşıma teşekkür ediyorum. Çünkü Bedirhan arkadaşım sekiz kişiyi yendi.

 

Eray Bıkmaz: Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne katıldık. Diğer okullarla beraber güzel bir mücadele ettik. Oyunlar sırasında geleceğimiz için korkmuştuk. Eğer başaramazsak diye ama başardık. Sonra da kazanınca çok sevindik. Biz çok mutlu olduk. Başarımızı Bedirhan, Okan ve benim yılmadan çalışmamıza borçluyuz. Biz de diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tüm arkadaşlarımın bilgisayar yerine geleneksel çocuk oyunlarını oynamalarını tavsiye ederim.

 

Bedirhan Cambaz: Okulumuzu temsil etmek için Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne katıldık. Turnuvalar çok güzel geçti. Başlarda birazcık korkmuştuk. Yapamayacağımızı düşünmüştük. Arkadaşlarımla beraber sonra kendimize inandık. Başarmamızdaki en büyük etken çok çalışmamızdı. Arkadaşım Eren ve Okan, başarmamızdaki önemli arkadaşlarım. Arkadaşlarım ve ben çok çalıştık. Ben geleneksel çocuk oyunlarını çok seviyorum. Mendil kapmaca oyununu çok seviyorum.

 

Okan Öztürk: Biz Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne katıldık. Arkadaşlarımla beraber güzel bir mücadele verdik. Başlarda biraz heyecanlansak da sonra kendimize inandık. Turnuvalara hazırlanırken öğretmenlerimizi dinledik. Neler söylediklerini dinledik. Arkadaşlarımla neler yapmamız gerektiğini konuştuk. Bunlar hep bizi yarışmaya hazırladı. En iyi takım bizdik. Çünkü kendimize inandık ve heyecanımızı yendik. Ben eski oyunları çok seviyorum. Yaşıtlarımız da bu oyunları oynayarak arkadaşlarıyla beraber eğlenceli zaman geçirebilirler.

 

Elif Akkoyun: Sevinç Kurşun İlkokulu olarak Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’ne katıldık. Mendil kapmaca oyunu oynadık. Öğretmenimizle birlikte alıştırmalar yaptık. Okul bahçemizde çalıştık. Turnuvaya hazırlanırken çok eğlendik ve çok mutlu olduk. Pek çok okuldan arkadaşlarla yarıştık. Yarı finale kadar yükseldik. Hedefimiz birinci olmak. Çünkü çok iyi bir takımız. Birlik, beraberliğe inandık ve kazandık. Öğretmenlerimizin verdikleri taktiklerle her gün düzenli olarak çalıştık. Turnuvalarda da oynadık ve başardık. Ben eski oyunlardan yağ satım bal satarım ve tombik oyunlarını oynamayı çok seviyorum.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu