GündemÖzel Haberler

ÇOK ZAHMETLER ÇEKTİK AMA YILMADIK…

Söz Sanayi’de köşemizin bu haftaki konuğu, Şah Oto Kaporta işletmecisi  İsmail Aydoğan.15 yıllık deneyimini işine yansıtan Şah Oto Kaporta işletmesi müşterilerine titiz hizmet ve güvenilir olmanın mutluluğunu yaşatıyor.

 

İşletmeci Aydoğan, “Tüm sektörlerde olduğu gibi biz de çırak sıkıntısı yaşıyoruz” diyerek yaşanan çırak sıkıntısına değindi. Kendisinin de çıraklıktan geldiğini söyleyen Aydoğan, “Bizim zamanlarımızda çok zorluklar vardı. Şimdiki gibi rahat değildi. Çok zahmetler çektik. Sıkıntılar yaşadık. Ama sabır gösterdik. Yılmadık. Gece gündüz çalıştık. Sonuçta bir meslek sahibi olduk” dedi. Ayrıca araç sahipleri için tavsiyelerde bulunan Aydoğan, fren hidroliğinin önemine değinirken araç aküsünün bitince ne yapılması gerektiğini de anlattı.

 

Sabır, titizlik ve özen gerektiriyor

Sanayide çalışmaktan mutlu olduğunu belirten Şah Oto sahibi İsmail Aydoğan, Mesleğimiz  kaportacılık severek çalışıyorum. Kaportacılık sabır, titizlik, özen gerektiriyor. Sanayi içinde çok sıkıntılarımız yok. Sadece kiralar çok yüksek. Ödemekte bazen zorluk çekiyoruz. Müşteriler ile de para sıkıntısı yaşıyoruz. İşlerimiz şükürler olsun güzel. Allah sağlık, sıhhat versin hepsi hayırlısıyla olur” dedi.

Tedbirinizi baştan alın

 

Akünün neden bittiğini ve bitince ne yapılması gerektiği hakkında bilgiler veren Aydoğan, “Belki de  araç sürücülerinin en sık karşılaştığı durum, akünün bitmesidir. Araçlar düzenli olarak bakım ister. Bazen sürücüden kaynaklı unutkanlıklarla bitebilir. araca binip inerken,  ışık, teyp ve diğer aksamların kapandığından emin olunmalı. Diğer akü bitme sebebi ise, Araç kullanılmazsa akünün şarj olmaması ile bitebilir. Mutlaka ara ara çalıştırmalı ve şarj olması sağlanmalı. Onun haricinde akünün ve akü başlığının yüksek sıcaklıklarda donması da akünün bitmesine neden olur. Akü bittiyse ve araç çalışmıyorsa da sürücü herkesin genelde bildiği aracı ittirip çalıştırmayı deneyebilir veya bir araç yardımı ile takviye yapabilirsiniz. Takviye aletlerini mutlaka aracınızda bulundurmanız sizi bu bekleme süresinden kurtaracaktır.’

Fren hidroliğinin  önemi

 

Aydoğan, “Araç ve sürücüler için en önemli olan ve en başta gelen güvenliktir. Bir araçta güvenlik denildiği zaman da ilk akla gelen de frendir. Fren dendiğinde de tabi ki aklımıza gelmesi gereken ilk şey fren hidroliğidir. Çünkü, bir aracın tehlike anında durması ve bu konudaki performansı bir an olsa bile zayıf olmamalıdır. Yağların kaliteli olması ve uzman ellerce takip edilip koyulması gerekir.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu