GündemÖzel Haberler

ESKİ MAHALLE DOKUSU YAŞATILIYOR

Kızpınar Mahalle Muhtarı Cengiz Özorak, mahallelerinde komşuluk ilişkilerinin hala devam ettiğini söylerken, mahallesine dair bilinmeyenleri ‘Muhtarlar Konuşuyor’ köşemizde anlattı.

Balıkesir’in tüm manzarasına hakim, depreme dayanıklı bir bölgede bulunan mahallesini anlatan Kızpınar Mahalle Muhtarı Cengiz Özorak, Kızpınar Mahallesinin hala komşuluk ilişkilerinin yaşandığı, birlik ve beraberliğin olduğu bir mahalle olduğunu dile getirdi. Kızpınar Mahallesi Muhtarı Çamlık Projesini de merakla beklediklerini söyledi.

‘Filmlerdeki Dostluklar Burada Mevcut’

Mahallelerinde komşuluk ilişkilerinin hala yaşandığını söyleyen Kızpınar Mahallesi Muhtarı Cengiz Özorak, ‘Mahallem, küçük neredeyse köy gibi bir mahalle. Şehrin gürültüsünden, karmaşasından uzakta. Herkes birbirini tanır. Bir tek polis lojmanlarımız var. Onlar devir daim yaptığı için onlarla tam diyalog sağlayamıyoruz. Memur oldukları için tayinleri çıkıyor. Ama diğer bölümlerde mahalleli birbirini tanır, sever ve sayar. Herkesin anahtarı kapısının üzerindedir. O derece bir güven de vardır’ dedi.

‘Belediye Her An Yanımızda’

Her istedikleri zaman Karesi Belediyesi’ne ulaşabildiklerini söyleyen Muhtar Cengiz Özorak, ‘Mahallemiz bin 400 civarında. Biz mahalle olarak Karesi Belediyesi’ne bağlıyız. Benim mahallemde isteyip de yapamadığım neredeyse hiçbirşey yok. Belediye yetkililerimiz isteklerimizi dinleyip anında çözüm üretiyorlar. Bir çocuk top saham eksik. O da var ama düzenli değil. İnşallah onu da yapacaklar’ dedi.

‘Çamlık Değer Katacak’

Çamlık Projesi’nin mahallelerini de yakından ilgilendireceğini söyleyen Kızpınar Mahallesi Muhtarı Cengiz Özorak, ‘Çamlık Projesi bizim mahallemizi de etkileyecek. Yetkililer güzel bir proje olduğunu söylüyorlar. Biz de buna inanıyoruz. Bakalım nasıl olacak? Bizim mahallemize giriş çıkışlar da artar. Mahallemiz çok değer kazanır diye düşünüyorum. Ama mahallemizin kültürel değerlerini ve dokusunu kaybetmesinden korkuyorum. Mesela trafik artar mı? Mahallemiz kalabalıklaşır mı?  Tabi bunları da yaşayarak göreceğiz. Çamlık’ta cami yapılacak diyorlar. Mahalleli yaşlı kesim. Oraya nasıl çıkacaklar?’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu