GündemKöşe Yazıları

Hadi Bakalım Kim Yalan Söylüyor? CHP’mi Cumhur İttifakı mı?

Hadi Bakalım Kim Yalan Söylüyor? CHP’mi Cumhur İttifakı mı?

 

CHP İl Başkanı’nın Verdiği Örnek Çürük Çıktı.  Hangisi mi? anlatacağım. Hani şu Belediye Meclisinde patırdı olup kavgaya meyilli bazı meclis üyelerimiz var ya. Hah işte işin suyunu hakikaten çıkardılar. A partisi de B Partisi de işin kurnazlığında. Malum seçim hesapları yapılırken sahneye konacak her konu elzem. Siyasetin raylı yollarından çıkan ses haliyle gürültülü..

Şimdi öncelikle hatırlayalım. Kimler neler söylemiş..

CHP İl Başkanı Serkan Sarı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin suda yüzde 50 indirime gittiğini söyledi. Balıkesir’de de bu indirimi beklediklerini Çarşamba günü basın açıklaması yaparak dile getirdi. CHP İl Başkanı Serkan Sarı Türkiye’nin en pahalı suyunu Balıkesir’in kullandığını iddia etti ancak, Ankara Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinden yanıt gecikmedi.

Dahası Ankara Büyükşehir Belediyesinin Türkiye’de ki en pahalı suyu kullanır konumuna getirildiği belirtildi.

CHP İl ve merkez ilçeler Balıkesir’de suya indirim imza kampanyası için stant açtı. CHP Karesi ve Altıeylül ilçeleri stantlarda kampanyayı gün boyu sürdürdü. Ankara’da bu karar Belediye Meclis üyelerince alınmış olmasına rağmen bizim meclisimiz bu kararı almaktan kaçtı diyen İl Başkanı Serkan Sarı şöyle demişti; “ Bu ay BASKİ Genel Kuruluna bir çağrı yaptık ancak ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar. Dilekçemizi sunduk. Önergemizi kabul etmediler ve yasal söz hakkımızı da vermediler. Toplantıyı kapatıp halkın meclisinden kaçtılar. Oda yetmedi meclis üyelerimizi karanlıkta bıraktılar. Talebimiz şu; Yüzde 157 yaptıkları zammı yeniden indirimle eski haline getirmeleri ve yüzde 50 indirim yapmalarını istiyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı Meclis üyeleri “Suda hiçbir indirim yapmadan Ankaralılara bir mesaj çekildi ve yardımlar kesildi. Niçin yalan söylüyorlar? ”diyor.

Serkan Sarı’nın bu açıklamalarının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesinin bazı meclis üyeleri ASKİ önünde de bir açıklama yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin suya indirim yapmadığını ve yardımları kestiği söylendi. Ankara Büyükşehir Belediyesinin suya yaptığı zamma dikkat çekilen açıklamada Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de suyu en pahalı satan Belediye konumuna geldiği belirtildi. Açıklamada, “Denilebilir ki; Doğalgaza, Elektriğe, zam geliyor suya da zam gelebilir mi? Elbette makul zamlar içinde zam yapılabilir. Hayatın gerçekleri ile elbette bir ters açıklama yapacak değiliz. Ancak yüzde 500 suya zam gelmesi mümkün değildir. Ankara’da sanal Belediyecilik var. Mecliste yüzde 50 indirim kararını alınır alınmaz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir mesaj çekiyor. Mesaj şu;  AK Parti üyelerinin verdiği yasa dışı önerge ile yüzde 50 indirim kararı alınmıştı. BASKİ’nin iflası anlamına gelen bu kararı mahkemeye taşıdık ve sosyal yardım alan ailelerimize verilen desteği ertelemek zorunda kaldık…”Sosyal yardımlar niye erteleniyor? …dendi. CHP’li Belediye Ankara mı  yoksa AK Partili Balıkesir Belediyesimi rövanşı alır bilemem ama bu işte A yada B Partisinin suda boğulacağı kesin…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu