GündemÖzel Haberler

HASTANE GİTTİ ECZANELER KAPANDI

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Sertaç Özmen, Atatürk Devlet Hastanesi’nin kapanmasıyla birlikte çevredeki eczanelerin kapandığını, yeni hastanenin etrafında ise eczane olabilecek çok fazla yer olmadığı için eczacıların zor durumda kaldığını söyledi.

Yeni hastanenin yapılmasıyla birlikte, Atatürk Devlet Hastanesi’nin karşısındaki eczaneler de kepenklerini kapattılar. Yer bulanlar Yeni Hastane’nin yanında, yüksek fiyatlarla eczanelerini açtı. Ama yeteri kadar eczane olamayacağını söyleyen Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Sertaç Özmen, bu durumdan hem vatandaşın hem de eczacıların mağdur olacağını dile getirdi. Yeni oda hizmet binasının Eylül’de açılacağı müjdesini veren Özmen, ilaç fiyatlarındaki düşüşün de eczacıları mağdur ettiğini dile getirdi.

‘Bütün Dengeler Bozuldu’

Atatürk Devlet Hastanesi’nin eski binası çevresinde bulunan eczanelerin kapandığını söyleyen Balıkesir Eczacılar Odası Başkanı Sertaç Özmen, ‘Balıkesir’de yeni hastane açıldı. Ama bu hastanenin açılması bizim mesleki açıdan tüm dengemizi bozdu. Örneğin eski Atatürk Devlet Hastanesi karşısında neredeyse 14 tane eczanemiz vardı. O eczacılarımız inanılmaz bir sıkıntı yaşadılar’ dedi.

‘Eczaneler Bir Defa İlçe Değiştirir’

Eczanelerin yalnızca bir defa ilçe değiştirme şansı olduğunu söyleyen Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Sertaç Özmen, ‘Bizim 2013 senesinde değişen yasamıza göre, eczanelerimizin ilçe değiştirme şansı yalnızca bir defa. Bir kere ilçe değiştirdiği zaman bir daha değiştiremiyor. Yeni hastanenin çevresi inanılmaz fahiş fiyatlı ve imarı yoktu. Mal sahipleri inanılmaz fahiş fiyatlar istiyorlardı. Birkaç eczane aldı ama diğer eczacıların bunu karşılaması mümkün değil’ şeklinde konuştu.

‘İlaç Fiyatları Çok Düştü’

İlaç fiyatlarının sürekli olarak düştüğünü söyleyen Başkan Özmen, ‘İlaç fiyatları sürekli düşüyor. Bu düşüş de en çok eczacıyı etkiliyor. Vatandaşlarımız için fiyat indirimleri gerçekten çok iyi ama eczacılar kendi maliyetlerini karşılayamaz hale geliyorlar. İş yeri kiraları, fatura bedelleri ve daha pek çok gider kalemi artarken, ilaç fiyatları düşüyor. Yani makas hep tersine ilerliyor. Bu durum eczacılarımızı çok zorluyor’ dedi.

‘Eylül’de Açılışını Yapacağız’

Eylül ayında yeni hizmet binalarının açılışını yapacaklarını söyleyen Başkan Özmen, ‘ Odamızın önemli bir ihtiyacı olan, trafik sorununu aşabileceğiz. Rahat ve uygun çalışma ortamına sahip olacağımız yeni oda hizmet binamızın açılışını Eylül ayında yapacağız. Yeni hastanenin yanında olan hizmet binamızı biz de merakla bekliyoruz’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu