GündemKöşe Yazıları

Hint Okyanusu’nun Ortasından Balıkesir Höşmerimine Talep!

Hint Okyanusu’nun Ortasından Balıkesir Höşmerimine Talep!

Nasıl ama şaşırtıcı değil mi. Hint okyanusunun orta yerindeki bir ada ülkesinden arayıp sizden höşmerim istiyorlar… Balıkesir’in kaymaklısı, höşmerimi, peynirleri, eti ,sütünden elde edilen ürünlerine talep haberleri  Türkiye’nin büyükşehirlerinin yanı sıra sınırları aşıp ta gelse?

Bildiğimiz bir gerçek var ki Dünya’nın her noktasında geleneksel Türk tatlılarına olan ilgi günden güne artıyor. Onlarca ülkede bayrak görevi gören Türk gastronomisinin göz bebeği olan bu lezzetler, dünyanın dört bir yanına yirmi dört ila yetmiş iki saat arasında ulaştırılıyor. Şimdi hemen hayal kırıklığına uğramayın istiyorum. Çünkü az sonra okuyacağınız haber Balıkesir’den değil ancak ülkemizin lezzet merkezlerince hazırlayıp sunabildiği hizmetle ilgili…

Baklavayı bilmeyen zaten kalmadı .Bu konuda güzel bir tanıtım atağı ile baklaya yiyen ünlüleri ve yabancı ünlüleri gördük zaten akıldaydı ancak yurtdışında da  ‘Hımm nefiiis’ dedirtti.7’den 70’e duydu, duyuruldu baklava. Halada duyuruluyor. Kendi şehrimize dönüp baktığımızda gördüğümüz zenginliği lezzet adına aktaramamak oldukça garip. Üreticide motivasyon tanıtımda bir çelişki yumağı hakim…Şimdi şu habere bir göz atalım; 157 yıllık lezzet geleneği Hafız Mustafa’nın baklava gönderdiği en uzak destinasyon ise Hint Okyanusu’nun ortasındaki ada ülkesi Mauritus oldu. Pandemi dolayısıyla Türkiye’yi ziyaret edemeyen turistler baklava ve Türk lokumu hasretlerini giderebilmek için online siparişe yöneldi.

Geleneksel lezzetlerimize olan talep günden güne artıyor. “Madagaskar’dan da, Yeni Zelanda’dan da sipariş alıyoruz” diyen Hafız Mustafa 1864’ün Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar, “Kültür elçiliği vizyonumuz sayesinde her gün daha fazla emek vererek Dünya’ya Türk tatlılarını en kaliteli versiyonuyla sunmayı kendimize görev bildik. Bütün çalışmalarımız sonucunda bugün geldiğimiz noktada, Amerika’dan, Okyanusya’dan kısacası dünyanın dört bir yanından talep görüyoruz. Dünya’nın en kuzeyinde olan Grönland’dan en güneyinde olan Madagaskar’a kadar ürün gönderimlerimiz mevcut.” şeklinde konuştu.

“Dünyanın her yerine en geç 2-3 iş gününde ulaşabiliyoruz”

Dünyanın hemen hemen yer yerine ulaşabildiklerini belirten Avni Ongurlar, “Sipariş listelerinde ismini bile duymadığımız Afrika açıklarında bir adayla bile karşılaştığımız oluyor. Fransa’ya 20 saat, diğer Avrupa ülkelerine ve ABD’nin doğu eyaletlerine (New York, Washington vb.) 1 ya da 2 iş günü içinde ulaşım sağlarken, ABD’nin Afrika, Uzakdoğu gibi uzak destinasyonlarına 3 iş gününde ürün gönderebiliyoruz” diye konuştu.

“Aylık ortalama 3 bin paket gönderiyoruz”

Bütün gönderileri planlı şekilde gerçekleştirdiklerinin altını çizen Hafız Mustafa 1864 Yönetim Kurulu Başkanı Ongurlar, “Raf ömrü kısa olan baklava gibi gıda ürünlerinin bu kadar uzak destinasyonlara rağmen ulaşımını aynı lezzet ile sağlayabilmek çok büyük bir çapa ve plan gerektiriyor. Siparişin alım sürecinden sonra ürün hazırlanmadan ülkelerin gümrük çekim süreçlerini takip etmek durumundayız. Buna rağmen yoğun çalışmalarımızla kaliteyi en hızlı şekilde ulaştırıyoruz. Haftanın 3 günü ortalama 500 kutu yurtdışı gönderimimiz var. Bu rakam aylık 3 bin siparişe denk geliyor. Perşembe ve Cuma günleri ise sadece hafta sonu tatilleri Cuma ve cumartesi olan ülkelere gönderim yapabiliyoruz” dedi.

“En uzak gönderim noktamız: Mauritius”

Gönderim yaptıkları en uzak ülkeyi paylaşan Ongurlar, “Porto Riko, Yeni Zelanda, Madagaskar, Filipinler, Tazmanya, Dominik Cumhuriyeti yüzlerce paket ürün gönderdiğimiz ülkeler arasında yer alıyor. Ancak bugüne kadar en uzak ve en ilginç ülkeye gönderimimiz Mauritius’a oldu. Mauritius Hint Okyanusu’nun ortasında Afrika açıklarında bir ada ülkesi. 3 iş gününde oraya da ürünümüzü gönderebildik” diye konuştu. Ve haberimiz burada bitti. Ne diyelim darısı uykuda olmayan uyanık şehirlerin başına…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu