GündemDünyadan HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

İLÇE FESTİVALE HAZIRLANIYOR

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, ilçenin 4.et, süt festivaline hazırlandığını söyledi.11-12-13 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere herkesi davet etti.

Başkan Avcu Bele3diye olarak bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan hizmetleri basın toplantısı ile duyurdu.Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, ilçenin 4.et, süt festivaline hazırlandığını söyledi.11-12-13 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere herkesi davet etti. Başkan Avcu Bele3diye olarak bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan hizmetleri basın toplantısı ile duyurdu.

ŞEHRE ADALETLİ GİRİLSİN…

Bigadiç girişinde yapılan çalışmalarla, ‘’ ihaleler tamam’’ diyen Başkan Avcu ,mera alanlarının imara açıldığını ve konut projelerinin yapıldığını ifade etti. Bir başka projenin de yine ilçe merkezine girişe yakın yerlerde karayollarına ait olan yerin tahsisinin yapıldığını söyledi. İstedik ki; ‘ şehre adaletle girilsin’’ dedi.

 4’ÜNCÜ YILDA ET VE SÜT FESTİVALİ

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde her yıl yapılan Et ve Süt Festivali bu yılda düzenlenecek.3 gün sürecek festivalde sergi, panel, konser, Mehter ve Rahvan At yarışları yapılacak. İlçeye has yöresel lezzetlerin yer aldığı festivalde en güzel buzağı, kuzu ve oğlak yarışmaları yine festivalin gözdesi olacak. İlçenin turizmi anlatılarak festival kapanışı ödül töreni ile son bulacak.

BİGADİÇ’İN GİRİŞİNDE OLACAKLAR

Bigadiç’te Doğalgaz konusunda çalışma başladı. İlk kazma vuruldu. Öte yandan Türkiye’deki bor rezervlerinin en kalitelisi Bigadiç’te ve gelecek doğal gaz ile birlikte Etibank’ın 25bin metreküp tüketimi olacak.Bigadiç’in girişinde 600 dekarlık mera vasfı imara açıldı. Başkan Avcu buranı konut alanı olarak planlarının çıkarıldığını beyan etti. Belediye olarak 2 otel işlettiklerini söyleyen Başkan Avcu, bölgenin en büyük mezbahanesi’nin de belediyece işletildiğini söyledi. Bin 500 konutu ısıtan Termal ısıtma şirketi ve beton santrali açtıklarını. Kum ocağını tesis etiklerin ifade etti. Hizmetlerin hem halka hizmet, hem de Belediye’ye gelir olduğunu söyledi.

SÜT İÇ SAĞLIKLI KAL

Bigadiç, Hisarköy termodinamik kaynak suyu ile hastalara şifa, her Perşembe besicilerin ürettiği süt ile halka sağlığı sunuyor. Konuyla ilgili olarak Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, ilçenin en yoğun gününün Perşembe günü olduğunu söyledi. ‘Perşembe pazarının kurulduğu gün yoğunluk yaşanıyor ve halkımıza süt dağıtımını geleneksel olarak sürdürüyoruz’ dedi.‘’

BİGADİÇ’İN BALIKESİR İLE BAĞI VAR’’

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, ‘siyasette geçmişim var Ak Parti Kurucu ilçe başkanıyım ’dedi. Balıkesir Yasa’da düzenlenen basın toplantısı ile İlçeye yaptığı hizmetleri anlattı. Toplantıya, AK parti ilçe Başkanı Neşet Akbıyık ve Tarım İlçe Müdürü Tezcan Koç, Özel Eğitim okul müdürü ve ET süt festivali komite başkanı Recep Saylak, Zabıta müdürü Muhlis Boy kırsal mahalle sorumlusu İbrahim Özkula katıldı. Balıkesir’e coğrafi olarak yakın ilçelerdeniz diyen Başkan Avcu, bu yakınlığın dostluk olarak ta bir bağı olduğunu belirtti. Bigadiç Belediyesi’nin hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda Başkan Avcu, Bigadiç’in 30 kilometrelik duble yolu tamamlandı. Yol, 2 aya kadar sıcak asfaltla kaplanacak. Simav çayı kenarında ilçeye yakın bir mesafede 724 bin metrekare BİG-Park projesi ve cevizli mevkiinde yapılan sulama, piknik alanı köprü çalışmaları Belediyemiz tarafından sürüyor.’ dedi.

BAKANLIKTAN ONAY GELDİSAĞLIĞIN MERKEZİ TESCİLLENDİ

Hisarköy kaynak suyu tescillendi. Kaynak suyu termomineral özelliği taşıyor.Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Hisarköy kaynak suyunun Bakanlıktan gelen raporla, mineralli su olduğunun tespitinin yapıldığını açıkladı. Avcu ‘termonineral suyun bölgeye önemli bir katkı sunacağını ifade etti. İnsan sağlığı üzerinde olumlu etkileri ve tedavi edici özelliği olan mineralli su ile banyo, içme ve inhalasyon uygulamaları yapılabilecek.

FİZİK TEDAVİ REHABİLİTASYON MERKEZİ

Hidroterapi merkezi ile sıcak suyun önemine dikkat çeken Başkan Avcu, ‘ selenyum içeren kaynak suyumuzu uluslararası platforma taşımanın gayretindeyiz’ dedi. Banyo kürelerinde kullanılabilen suyun tedaviye etkileri noktasında eklem hastalıkları, romatizmal hastalıklar, yumuşak doku hastalıkları, kronik bel ağrıları, inme, ortopedik ameliyat ve kırıklar sonrasında oluşan ödemlere etkisi olduğu belirtildi. İçme kürlerinde de kullanılabilen kaynak suyun beslenmede hamilelikte ve yetişkinlerde florür eksikliğini giderici etkisi bulunuyor. Diş çürüklerini önlemede özellikle çocuk ve gençlerde kullanımı olumlu etkiler bırakıyor. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Balıkesir halkının fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinden faydalanabileceğini belirtti. Belediye olarak kazanımlara dikkat çekti.

‘’KAHVEHANE DEĞİL KIRAATHANE’’

Başkan Avcu, İlçede bulunan yurt çalışmaları ile ilgili ihalelerin yapıldığı bilgisini verdi.2 okul ’un yapımının tamamlandığını söyledi. İlçedeki 2 yıllık üniversite nedeniyle okumak için gelen öğrencilerin yurt eksikliğinin de geniş bir arazide KYK’ya tahsis edilerek yapılacağını söyledi. Bakanlık programına alınan yurt yapılacak’ dedi. Bigadiç’te kahvehaneleri kıraathaneye çevirdiklerin i belirten Avcu,150’yi aşkın okuma köşemiz var’ dedi.

 ‘SOYAĞACINDAN ŞEHİTLERE ULAŞILACAK’

Bigadiç özel eğitim uygulama merkezinde 16 Öğretmen’in 10 şubede eğitim verdiğini söyledi. Her yıl senede iki kez piknikle özel çocuklarla buluşma gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan Avcu ilçede şehitlere özel bir çalışma gerçekleştirildiğini de belirterek soy ağacı ile şehitlerimize ulaşacağız dedi. Avcu, ‘Şehitlere ulaşmakta sıkıntı çekiyoruz. Biz hangi mahallemize gitsek, hangi aile ile görüşsek dedim Çanakkale’de kaldı ancak ulaşamıyoruz diyor. Yeni çıkan soyağacı ile bu iş kolaylaştı. Belediyede 5 kişilik bir komisyon oluşturduk ve bu iş üzerinde uğraş veriliyor. Bilen nesil azalıyor. Ailede bilenlerden yola çıkarak bu soy kütüklerine ulaşarak şehitlerimize ulaşmış olacağız. Bu şehitlerimizin tamamına ulaşmak istiyor ve şehir merkezindeki Atatürk anıtının bulunduğu yerde şehitlerimizin adını yaşatacağız’ şeklinde konuştu.

ARAZİLER SUYLAMAYA VATANDAŞ İÇME SUYUNA KAVUŞACAK

28 bin dekar sulanabilir bir araziye sahip Bigadiç’te tarım ve hayvancılık ön planda. Adalı barajı 5 bin dekar araziyi sulayacak. Okçular barajında planlama bitti. İçme suyu ve sulama konusunda yatırım planlarına alındı. Okçular barajı da tamamlandığında Bigadiç’in 22 mahallesi içme suyunu buradan temin edecek. Esenli, Çağış, Topalak göletleri de yatırıma teklif edildi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu