GündemSiyaset

İnce: “300 vekil yeter!”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Muharrem İnce Ali Hikmet Paşa Meydanında konuştu. İnce’nin konuşma yaptığı programa CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Mehmet Tüm ve Ahmet Akın’ın yanı sıra CHP ‘li Belediye Başkanları da katıldı.

 

 

Yapılan miting konuşmasında; Muharrem İnce,300 vekil yeter! Dedi ve KHK ve çıkartılan Kanunlarla ilgili düşüncelerini anlattı. Yeni Anayasa çalışmalarına dair konuştu; Ha rejim ha sistem! Tutturamayınca ismini değiştirdiler. TDK’ya bakın ikisi de aynı.’ ifadelerini kullandı.

 

BİÇKİ ‘ BALIKESİR’ DE HAYIR DİYECEK’

 

Ali Hikmet Paşa Meydanında CHP’liler ve bazı MHP’liler dün İnce’yi dinledi. Anafartalar Caddesi üzerinde yolu kapatarak, parti otobüsü üzerinde, AHP Meydanındaki vatandaşlara seslenen İnce, CHP İl Başkanı Ender Biçki ile birlikte otobüs üzerinde Neden ‘Hayır’ diyoruz diyerek açıklama yaptı.

 

 ‘İstiklal Marşımızın sözleri ile size seslenmek istiyorum diyen CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım. Hangi Çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. Kükremiş Sel gibiyim bendimi çiğner aşarım. Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım.’

 

Biçki, ‘Kuvayi Milliye’nin ilk kurşunu bu topraklarda atıldı. Balıkesir 16 Nisan’da Hayır diyecek. Hayır diyecek ve Hayır diyecek. Türkiye Cumhuriyetinin bölünmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Tek adam rejimine müsaade etmeyeceğiz. Buradan sesleniyorum. Halkımız şunu iyi bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır’ dedi.

 

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ‘Balıkesir’de AHP Meydanında yaptığı konuşmasında ‘Bana bugün gençliğimi hatırlattınız. Şu İş Bankasının önünde Cengiz Topel’e 1 numaralı Belediye otobüsü kalkıyordu. Şuradaki kahvehanede zayıf not aldığımda ağladığımı hatırladım. Arka sokakta bir hafta bekleyip postanenin önünde Babamın para göndermesini hatırladım ve daha da eskiye gittim. Kuvayi Milliyenin başkenti Balıkesir’i hatırladım.‘ dedi.

 

İNCE ‘HA REJİM HA SİSTEM! İKİSİDE AYNI’

Muharrem İnce, Neden ‘Hayır’ diyeceğiz onu anlatayım dedi ve Cumhurbaşkanına yüklendi.’ Başkanlık dediler bir anket yaptılar. Millet istemiyor baktılar gördüler ki o zaman adını değiştirelim. Cumhurbaşkanlığı sistemi. Biz dedik ki rejim değişiyor. Yok dediler sistem değişiyor. Rejim ve sistem Fransızcadır ve her ikisi de aynıdır. Parlamenter sistem istenmiyor dediniz istetmezseniz istenmez, işlemez. Yeni anayasaya uyacaksın. Şuanda partinin Cumhurbaşkanı var mı da sen partinin başkanı gibi davranıyorsun. Şuanda sarayda AKP li milletvekilleri ile toplantı yapıyor musun? Yapıyorsun. Meydanlarda muhalefete laf ediyor musun. Ediyorsun. Anayasada ne  yazıyor. Cumhurbaşkanı tarafsızdır yazıyor peki ya tarafsız mısın. Gelecekte de tarafsız davranmayacaksın bunu biliyorum’ şeklinde konuştu.

 

300 VEKİL YETER!

İnce, ‘ Meclisin elinden herşeyi alıyorsun sonrada meclis güçleniyor diyorsun. Bakın size bir soru. Türkiye’nin nüfusu kaç? 80 milyon. ABD’nin 300 milyon. ABD Birleşik Devletlerinde milletvekili sayısı 435.Türkiye 80 milyon 550 yetmiyor 600 yapacaklar. Bakanlar, Cumhurbaşkanı yardımcıları Milletvekili olmayacağı için 50 de onlar 650 yapacak. Bu millet bu kadar zengin mi? Diye sordu. Rusya Federasyonunda milletvekili sayısı 450 demek ki Rusya’nın nüfusu 150 milyon. Yazık günah bu fukara millete. Türkiye’ye 300 milletvekili yeterde artar’ dedi.

 

TC VATANDAŞLIĞI VERİYORSUN’

Kanun Hükmünde Kararname ve kanun arasında fark var diyen Muharrem İnce konuşmasında, ‘Kanun şu Üniversiteler, STK’lar görüş bildiriyor. Muhalefet iktidar konuşuyor genel kurula geliyor tüm maddeler üzerine konuşuyorsun. Oylama sonrası Cumhurbaşkanına gidiyor ve onaylıyorsun. Buradan ‘Evet’ diyenlere sesleniyorum. Cumhurbaşkanı sabah kalktı eline boş bir kağıt aldı ve yazdı. ‘’Kararname’’. TC içindeki 3,5 milyon Suriyeli vatandaşa TC vatandaşlığı verilmiştir. Nokta. ’İfadelerini kullandı. AHP Meydanında konuşmasını tamamlayan İnce ardından Bandırmaya hareket etti.

 

Ülkücüler en az bizim kadar dik duruyorlar diyen İnce, onları alkışlıyorum’ dedi. Cumhurbaşkanı yardımcısı kaç tane ? 2 mi 299 mu. Cumhurbaşkanı hastalandı yurtdışına gitti mi aynı yetkiye sahip mi sahip yani TC’ini tek bir kişiye teslim edeceğiz. Bir memura. Azerbaycan’ı aklınıza getirin sandığa gittiğinizde. Ne oldu orada ? Söz vermiş yengeye yazdı kararnameyi Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı yaptım seni kıskananlar çatlasın. Aynısı Türkiye’de başımıza gelebilir. Azerbaycan bize geleceğimizi gösterdi. Kocaman alkış gönderelim buradan’ dedi.

 

Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu