GündemSiyaset

Yoksa Yoktur!

FETÖ OPERASYONLARINDA SİYASİLER Mİ?

Merkezefendi Köftecisi’nde Basın mensuplarının karşısına çıkan iki vekil, Balıkesir ve Türkiye’de FETÖ Terör örgütüne yönelik operasyonlara dair kendilerine yöneltilen sorulara da yanıt verdiler.

 

FETÖCÜ ALGILARI YARATIYORSUNUZ!

Ak Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı İl Başkanı olduğu dönemde 17-25 Aralık hadisesinin akabinde 30 Mart’ta biliyorsunuz seçim vardı ve ben il başkanıydım.’ Dedi. Çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

**Poyrazlı, Siyaset alanında FETÖ Terör örgütü ile ilgili bir şey yapılmadı diye bir algı var. Şimdi diyorum ki Ak Parti’nin içinde bu terör örgütleri yuvalanmış olsaydı hepimiz 30 Mart seçimlerini yaşadık. En başta söyleyelim. Bu FETÖ terör örgütü o zaman Ak Partinin içinde yuvalandıysa niye CHP’yi ve MHP’yi destekledi?

 

**Bu algıyı yıkmak için göstermelik alıp bu FETÖ cü  mü diyelim diyen Vekil Poyrazlı’ya Milletvekili Kasım Bostan’da destek verdi yargılamalar üzerinden algı yapmayın’ Dedi. Fadimeler Müslimlerle şeriat geliyor diye söylediler bir darbe gerçekleşti. Bunun bugünde algılar üzerinden yapıldığını net görüyoruz’ Dedi. FETÖ hukuk sistemi üzerinden gitmeli.

 

Pekçok kişi paralel yapı üzerinden siyasiler üzerine gidiyor. Yok, onun bakkalından ekmek aldı. Onun taksisine bindi. Komşusuna gitti.17-25 Aralık hadisesini anlattık. Ben Paralel yapı ile mücadelenin tam göbeğindeki isimim.

 

ALGIYI ÜRETMEYE ÇALIŞANA DA BAKMALI!

Ak Parti Milletvekili Kasım Bostan, ‘‘Paralel yapının güçlü olduğu alanlar üzerinde Devletin gayrimenkulleri üzerinde, yeraltı zenginlikleri, hizmet sektörü ve Devletin dağıttığı projelerle güçlendi. Bağlarının kesilmesi ve imkanların geri alınmasıyla birlikte ben o komisyonun başındaydım. Benim Tapem çıktı. Cumhurbaşkanının kasası ilan ettiler beni sahte düzmece yalanlarla. Onlarla düzmece haber üzerinden bakarsanız farklı bir yere konurum. Mesele kim hangi algıyı yaratmaya çalışıyor. Algıyı üretmeye çalışana da bakmak lazım.’

AK Parti Milletvekili Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı, Balıkesir’e yapılan yatırımlar ve 1 Kasım sonrasındaki kanunlarıda ele aldılar.

 

YOKSA YOKTUR!

Balıkesir’de FETÖ’ne yönelik yapılan operasyonların siyasi ayağında yaratılan bir algı var diyen Milletvekilleri’ Yoksa yoktur. Birilerinin gönlü hoş olsun diye 4-5 kişiyi alıp bunlar FETÖ mensubudur diye önlerine mi atacağız.’ dediler.

 

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milletvekilleri arasında Ak Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, İl Başkanı olduğu dönemi değerlendirdi ve bu konuda 17-25 Aralık hadisesinin akabinde 30 Mart’ta biliyorsunuz seçim vardı ve ben il başkanıydım.’Dedİ. Poyrazlı, ‘ Siyaset alanında FETÖ Terör örgütü ile ilgili bir şey yapılmadı diye bir algı var. Şimdi diyorum ki Ak Parti’nin içinde bu terör örgütleri yuvalanmış olsaydı hepimiz 30 Mart seçimlerini yaşadık. En başta söyleyelim. Bu FETÖ terör örgütü o zaman Ak Partinin içinde yuvalandıysa niye gitti CHP’yi MHP’Yİ destekledi? Mademki yuvalandığı bir siyasi parti vardıysa etkindiyse niye Ak Parti ile devam etmedi de başka partilerin başkanları kazansın diye çalışıp aleyhimize broşürler dağıttılar. Niye? Türkiye’de önemli 30 İl’inden biri Balıkesir. Şeklinde konuştu.

 

Ben İl Başkanıydım. 20 ilçede belediye başkan adayı, Belediye meclis üyelerini belirleyeceksiniz. Biz buna çok sıkı bir şekilde hazırlandık. Başbakan’ın isimler üzerinden sorduğu hadise şuydu. Şunlar la ilgili kafamızda en ufak bir tereddüt var mı? Ak Partinin içinde Paralel Terör Örgütü ile bağlantısı yok demiyorum niye demiyorum netice itibarıyle bu insanlar dini mülahazalarla devam eden bir cemaatti. Böyle bir cemaatin kimlerle ilişkisi olur. Kedilerine ilk önce buralarda edinir.

 

BİRİLERİNİN GÖNLÜ OLSUN DİYE

Milletvekili Poyrazlı , ‘Biz MİT Tırlarının durdurulması, Gezi olaylarını yaşadık. Dershanelerin kapatılması ile ilgili o süreçleri yaşadık. Ve o süreçlerde biz kendi içimizde o temizliği gayet iyi yaptık. Kendi açımdan söyleyeyim ben gayet iyi yaptım. Kimse bana Ak Parti teşkilatlarının içinde halihazırda 17-25 ten sonra FETÖ mensupları yuvalanmıştır diyemez. Tek tük vardır onda da etkin bir şekilde davrandım ben ve komisyona en son gittiğimizde konuştuğumuz ilk hadise buydu. Adayı belirlerken ilk sorduğumuz soru buydu. Vicdanımız Rahat. Siyasi ayağında niye bir şey yapılmadı diyenler; olmayan birşeyi nasıl yapacaksınız. Birilerinin gönlü hoş olsun diye atacaksın önüne bunlar terör örgütünün mensubudur mu diyeceğiz yani.’

 

OLUMSUZ ALGILARI BIRAKIN!

Balıkesir’de olumsuz algıların çok çabuk yayıldığını ifade eden Vekiller, kısır konular üzerinden değil yatırımcılara çarı yapan ve pozitif haberler üzerinden haberlerimizi değerlendirirsek Balıkesir kazanır’ dediler.

 

TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ BALIKESİRDE OLACAK

Türkiye’de ilk defa kırsal mahallelere yapılan çim sahalar sayesinde kırsaldaki gençlerde spor yapabilecek. Konuyla ilgili olarak Ak Parti Milletvekilleri, ‘Sınıdrgı’ya Gençlik Merkezi temelini attık. Dursunbey’de ihalesi yapılıyor. Çay deresi girişinde Balıkesir’de de gençlik merkezini yıkarak orayıda yeniliyoruz. Türkiye’de sadece iki İl’de büyük bir Gençlik Merkezi var. Biri Samsun, diğeri’de Balıkesir olacak’ dediler.

 

AK PARTİLİ VEKİLLER BALIKESİR İÇİN YAPILANLARI ANLATTI

AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Merkezefendi Köftecisinde basın mensuplarıyla biraraya geldi. AK Parti Milletvekili Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı’nın düzenlediği basın toplantısına İl Başkanı Hasan Demiraslan rahatsızlığı nedeni ile katılamadı. Toplantıya Demiraslan’ın yerine Vekili Türkan Buğra geldi.

 

AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, 1 Kasım’ın üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. Bu süre içinde Milletvekili olarak ne tür çalışmalar yaptık. Bunları paylaşmak istiyoruz.1 Kasım sonrasını 2 başlık altında toplamak mümkün. Biri yasama faaliyeti,1 Kasımdan itibaren çıkan kanunlar listesi ve diğeri Balıkesir’e yapılan yatırımlar. ‘Dedi. Devam eden yatırımların dışında Balıkesir’imize bireysel olarak neler kazandırdık bunları da paylaşacağız diyen Bostan 1 Kasım sonrasında seçim kampanyasını yürütürken vermiş olduğumuz vaatler vardı. Bu vaatlerin yerine getirilmesi için yasal düzenlemeleri yerine getirmemiz gerekiyordu. Bu vaatleri yerine getirdik ama biri hariç. Taşeron işçilerle ilgili yasa. Türkiye’nin gündemi hızlı değişiyor.15 Temmuz’da bir FETÖ hain darbe girişimi ile karşı karşıya geldik. Bu değişiklik nedeni ilede henüz taşeron işçilere dönük tasarıyı görüşemedik. Mecliste KİT Komisyonu olarak çalışıyordum şuan Bütçe Komisyonundayım.’ ifadelerine yer verdi.

 

KİLOMETRELERİMİZ BALIKESİR İÇİN

AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, ‘Bütçe komisyonunun bütün komisyonların çalışmasını kapsayan ve yoğun bir komisyon olduğunu söyledi.30 Komisyon var ve 30’ununda çalışma zamanı bir araya toplayarak geceli gündüzlü yoğun bir çalışma yaptığını belirtti. Kanunlar önce Bütçe Komisyonuna geliyor ve Bütçe Komisyonunda sabahlara kadar görüşülüp onaylanıyor. Balıkesir’e çok zaman ayırma imkanımız olmadı ama bu geriye kalan kısımda zamanımızı hep Balıkesir’de geçirdik. Aracımın kilometresi 90bin kilometre ve bu kilometre sadece Balıkesir içindi. Milletvekillerimizle BİRLİKTE Balıkesir için çalışıyoruz’ şeklinde konuştu.

 

POYRAZLI ‘BALIKESİR İÇİN İYİ ŞEYLER YAPTIK’

AK Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, ‘7 Haziranda da bir seçim olmuştu ve kısa bir dönem iktidar kurulamadığı için sancılı bir dönem oldu. Türkiye’de belli bir hadiselerin başlangıcının da dönemi oldu. Allah’a şükür o dönemi Türkiye olarak kısa sürede atlattık. Ak Parti olarak hizmetlere devam ettik. Balıkesir’de iktidarın 4 milletvekiliyiz. Balıkesir’i temsil ediyoruz. Çaba sarf ediyoruz. Bir yılın muhasebesini yapmak gerekirse Balıkesir için iyi şeyler yaptığımıza inanıyoruz ’ dedi.

 

KEPSUT VE BİGADİÇ’E MÜJDE

Poyrazlı, halk oylamasına dair şöyle konuştu: Şuanda bütün emeğimizi halk oylamasına yoğunlaştırdık. Referandum halk oylamasının dönemecini iyi bir şekilde atlatmak için çaba sarf edeceğiz. Enerji Bakanlığı müsteşarı ile daire başkanı Bigadiç’e gelecek. Geçen hafta iki belediye başkanımız Ankara’daydı. İki gün orada kaldılar. Kısa sürede çok şeyler yaptık. Bigadiç ve Kepsut’a doğalgaz müjdesi verdik.

 

BOSTAN ‘DUBLE YOLLAR YAPILIYOR’

Milletvekili Kasım Bostan, ‘Dursunbey Balıkesir arası duble yol ihalesinin yapıldığını ve müteahhittin işe başlayacağını belirten Bostan Çanakkale köprüsünün yapılması ile birlikte Balıkesir ili Asya ve Avrupa bağlantısında güzergahında olan bir il. Bağlantı noktasında olan iller sanayide müthiş bir sıçrama gösterir.18 Martta ihalesi gerçekleşecek. Yolların tamamlanması ile birlikte Sanayileşme sürecine girecek ve yatırımcılara fırsatlar sunuyor. Bugünden pozisyon alamazlarsa 3-4 yıl sonra çok daha fazla maliyetlere katlanmak zorunda kalacaklar.’

 

Ak Parti Milletveklili Kasım Bostan,  Organize Sanayi Bölgelerinin gelişmesi için Sanayi Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Oluşacak vizyonla birlikte Balıkesir için geleceğin güzel olacağını ifade etti. Gençlik bizim için geleceğin teminatı diyen Bostan gençlik merkezlerinin önemine de değindi.4 Mahalleye çim saha kazandırdıklarını söyledi. Devam eden sentetik çim sahaların olduğunu ifade eden Bostan gençleri spora teşvik ederek şehir merkezlerinden mahallelere de sıçrayan bu çim sahalarla birlikte gençlerimiz oralarda da spor yapabilecekler’ dedi.

 

DURSUNBEYE HUZUREVİ KEPSUTA REHABİLİTASYON MERKEZİ

Ak Parti Milletvekili Kasım Bostan , ‘Kepsut ilçesine rehabilitasyon merkezi yatırımlarını başlatacağız’ Dedi.Ne kadar imkan varsa Balıkesir’e taşımaya çalışıyoruz. Yerel yönetimlerimiz, STK’larımızla el ele verip bu çalışmaları yapmanın gayretindeyiz ’ifadelerini kullandı. Milletvekili Mahmut Poyrazlı ise doğalgaz konusunda merkezi 20binin üzerinde olan illere verilen bu çalışmada Kepsut, Bigadiç ve Havran’ında kriter yetmemesine rağmen doğalgaz ın buraya getirileceğini belirtti. Belediye Başkanları fedakarlık yapmasa bu iş zor. Onlarda büyük fedakarlık yapıyorlar’ dedi.

 

YENİ HASTANELER’

Mart ayı sonuna kadar Şehir Hastanesi de faaliyete geçecek. Atatürk Devlet Hastanesi ek binası kapanıyor ancak 4 bloktan oluşuyor orası. C ve D blokları yeni. İhale tarihleri nedenim ile bir kısmı Hazirana kadar devam edecek ve orada 400 yataklı bir hastane inşa edilmiş olacak. Modernize edilecek eskiler yıkılacak ve yenileri olacak. Bizim dönemimizde ilçelerimize biliyorsunuz güzel hastane binaları yapıldı. Yapılmaya da devam edecek.

 

Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu