YaşamGündemİlçe Haberleri

Ören’e Geldiğinizde Bunları Yapmadan Dönmeyin!

Kuzey Ege'nin gözdesi Burhaniye'nin sakin ve huzurlu beldesi Ören, tatilcilere hem tarihi bir atmosfer sunuyor hem de doğal güzellikleriyle büyülüyor. Ören'i keşfetmek için bu liste size rehberlik edecek!

Ören’e Geldiğinizde Bunları Yapmadan Dönmeyin!

Kuzey Ege’nin gözdesi Burhaniye’nin sakin ve huzurlu beldesi Ören, tatilcilere hem tarihi bir atmosfer sunuyor hem de doğal güzellikleriyle büyülüyor. Ören’i keşfetmek için bu liste size rehberlik edecek!

Tarihini Keşfedin

Ören, tarih kokan sokakları ve antik çağlardan kalma kalıntılarıyla sizi geçmişe götürecek bir yer. Mysia halkının inşa ettiği kent, Adramytteion ile birlikte anılan önemli bir antik yerleşim merkezi olarak biliniyor.

Arkeolojik çalışmalar, Ören’in antik kent kalıntılarıyla kaplı olduğunu gösteriyor ve bu nedenle bir kısmı sit alanı olarak korunuyor.

Ören'E Geldiğinizde Bunları Yapmadan Dönmeyin!
Ören, Adramytteion

Mavi Bayraklı Plajında Denize Girin

Ören’in sahilinde uzanan ince kumlu plaj, 1,5 kilometrelik uzunluğu ve Mavi Bayrak ödülüyle temizliği ve güvenliğiyle öne çıkıyor.

Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayacak tesisler bulunurken, cankurtaran ve ilkyardım hizmetleri de mevcut. Ayrıca su sporu severler için de jet ski, muz ve crazy sofa gibi aktivite merkezi de mevcut! Burhaniye merkezinden sık sık kalkan toplu taşıma araçlarıyla ise buraya kolayca ulaşabilirsiniz.

Ören'E Geldiğinizde Bunları Yapmadan Dönmeyin!
Mavi Bayraklı Plaj

Sıralı Kumpircilere Uğrayıp Kumpir Yiyin

Ören’in meşhur kumpircileri, lezzetli kumpirleriyle ünlüdür. Bu sıralı kumpircilerin yan yana dizili olduğu caddede gezinerek, tadına doyulmaz kumpirlerden birini mutlaka deneyin.

Ören'E Geldiğinizde Bunları Yapmadan Dönmeyin!
Ören’In Meşhur Kumpircileri

Sergileri Ziyaret Edin

Ören’in sokaklarında dolaşırken, bolca deniz kabuklarından yapılmış takılara denk gelebilirsiniz. Yerel el sanatları ve hediyelik eşyalar arasında gezinerek, sevdiklerinize ve kendinize özel bir hatıra alabilirsiniz.

Ören’in büyüleyici atmosferi ve eşsiz deneyimleriyle dolu sokakları, unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Bu listedeki aktiviteleri yaparak, Ören’i en iyi şekilde keşfetmeye hazır olun!

Ören'E Geldiğinizde Bunları Yapmadan Dönmeyin!
Ören Hediyelik Eşya Sergileri

 

Haber: Bülten

Yalnızca Ayvalık’a Geldiğinizde Deneyimleyebileceğiniz 3 Şey

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu