YaşamBalıkesir Son Dakika HaberleriGündemİlçe Haberleri

Yalnızca Ayvalık’a Geldiğinizde Deneyimleyebileceğiniz 3 Şey

Burada yaşayacağınız deneyimler, sizi tarih, doğa ve lezzetin muhteşem bir buluşmasıyla karşı karşıya getirecek. İşte karşınızda yalnızca Ayvalık'a geldiğinizde deneyimleyebileceğiniz 3 şey!

Yalnızca Ayvalık’a Geldiğinizde Deneyimleyebileceğiniz 3 Şey

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi, tarih ve doğanın muhteşem buluşmasını yaşatan bir sahil kasabasıdır. Tarihi zeytinlikleri, berrak denizi ve benzersiz adalarıyla Ayvalık, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunar.

Eşsiz manzaralarıyla göz kamaştıran bu kasaba, misafirlerine hem dinlendirici bir tatil ortamı hem de keşfedilecek birçok nokta sunar. Burada yaşayacağınız deneyimler, sizi tarih, doğa ve lezzetin muhteşem bir buluşmasıyla karşı karşıya getirecek. İşte karşınızda yalnızca Ayvalık’a geldiğinizde deneyimleyebileceğiniz 3 şey!

Yalnızca Ayvalık'A Geldiğinizde Deneyimleyebileceğiniz 3 Şey
Ayvalık/Balıkesir

Şeytan Sofrası

Ayvalık’ın meşhur uğrak noktalarından biri olan Şeytan Sofrası, muhteşem manzarasıyla bilinir. Buraya gelen ziyaretçiler genellikle gün batımını izlemek için tercih eder. Ayrıca burada bulunan kafelerde oturup serin bir içecek eşliğinde manzaranın keyfini çıkarmak da tercih edilen bir aktivitedir. Özellikle fotoğraf tutkunları için Şeytan Sofrası, benzersiz kareler yakalamanın ideal bir noktasıdır.

Ayvalık Adaları ve Midilli Adası’nın muhteşem manzarası Şeytan Sofrası’ndan görülebilir. Rivayete göre, burada bulunan eski bir lav birikintisi, üzerinde Şeytan’ın ayak izi olduğuna inanılan bir yerdir. Yerel halk, dilek dileyerek madeni para atar ve bu eşsiz manzaranın tadını çıkarır.

Yalnızca Ayvalık'A Geldiğinizde Deneyimleyebileceğiniz 3 Şey
Şeytan Sofrası

Papalina

Dünyada sadece Ayvalık – Cunda adası bölgesinde yetişen meşhur Papalina Balığı, genellikle Sardalye ile karıştırılır ancak benzersiz tadıyla ayrışır.

Papalina balığı, Cunda’da en lezzetli olduğu kabul edilen Ağustos ayında taze taze tüketilebilir, özellikle av mevsiminin sona ermesiyle sunulur. Kılçığı yok denecek kadar esnek ve minik olduğundan, ayıklama gerektirmeyen bu balık, yalnızca Ayvalık’ta atıştırmalık olarak keyifle yenir ve eşsiz lezzetiyle damakları şenlendirir.

Yalnızca Ayvalık'A Geldiğinizde Deneyimleyebileceğiniz 3 Şey
Papalina Balığı, Ayvalık Fikret Bey Konağı

Sirkeli Sardalye

Sirkeli sardalye, Türkiye’nin sadece Ayvalık bölgesinde tadabileceğiniz eşsiz bir lezzettir. Marine edilmiş sardalyeler, kapya biber, salatalık turşusu, soğan, sarımsak ve dereotu ile harmanlanarak sotelenir ve ardından iki gün dinlendirilerek olgunlaşır. Bu lezzetli yemeği, soğuk olarak sunulur ve deniz ürünlerinin enfes tadını damaklarınızda hissettirir.

Yalnızca Ayvalık'A Geldiğinizde Deneyimleyebileceğiniz 3 Şey
Marine Edilmiş Sardalyalar

Haber: Bülten

Balıkesir’de at safari nerede yapılır?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu