GündemKöşe YazılarıSemra AMAN AKYÜREK

KABİNEDE DEĞİŞİM OLACAK MI?

Kabine değişikliği sorulduğunda Erdoğan, “Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız, siparişle bu işler olmaz” demişti.
Kabinede değişim sık duyulan ve kabine bu hafta açıklanıyor diye yorumlanan söylemlerle geçiyor bugünler…

Öyleki siyasetin belirgin parlak yüzleri telefonla aranıp yarın adın açıklanacak diyerek heyecanlandırılıyor.Birileri heyecan yaratıyor bu kabine değişimi için.En önemliside en çok merak edilen ve son aylarda geri çekilen yada çektirilen hiçkuşkusuz “damat”Berat Albayrak…18 Eylül’de MKYK toplanıyor ve ardından MYK var.Ve birde kongre tarihi belli.7 Ekimde start verecek AK Parti.

Balıkesir’de İl Danışma geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.Peki siyasetin hareketliliği bu danışmada varmıydı? Katılım sağlayan AK Partili kadınlar önceki heyecan yok diyor… Perşembe günü AK Parti’de il başkanları toplantısı vardı.Bu toplantı sonrasında Ankara’dan yayılan söylentiler Balıkesir’e kadar geldi.
Dendi ki İl Başkanları toplantısı sonrasında teşkilatlar yumak yumak sarmalansın.Eğri ile düz ayrılsın sapasağlam olanlar kalsın.Birde bekleme yapmadan teşkilatlara sağlam adamlar yerşleştirilsin.Kulağa gelen bir diğer söylentide Cumhurbaşkanı Erdoğan il başkanları toplantısından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşmüş bu görüşmenin perde arkasında sadece gölgesi var detayı yok…

Ama söylentisi yetti.Bir süredir rahatsızlık yarattığı dile getirilen hem bazı AK Parti çevrelerinde hemde muhalefet kanadından sıkça tartışılan bir isim Berat Albayrak.Hanidir yüzünü pek görmüyoruz.Toplantılarda yok.AK Parti’nin 18. kuruluş yıldönümü törenlerine, 30 Ağustos resepsiyonuna, il başkanları toplantısında da göremedik.Geriye çekilmesi yada az geride dur denilmesai muhtemel.AK Parti’nin önemli manevralarından biri olarak görülebilir.Biliyoruz ki bu işin çift taraflı bir yüzü var ancak bilinen net bir gerçek daha var ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi konusunda “Ailemi tartıştırtmam” sözü…

Yeni sistemde hükümet ve başbakan yok.Her türlü değerlendirme için önceden konuşmak doğruyu getirmeyecek.Görünen o ki yine kabinede değişim olacaksada bu gündem olduğu müddetçe olmayacak.Gündemden düştüğü gibi olur mu? Olur mu olur.
AK Parti’de 18 Eylül’de MKYK toplantısı var.
Ardından MYK yapılacak. 5-6 ismin değişmesi öngörülüyor.Balıkesir’de partiye dönüp baktığımızda İl Başkanı Ahmet Sağlam fitne fesat yapılmasın telkinlerinde bulunuyor.Dedikoduyla uğraşmayın mesajları veriyor.Bu arada Sağlam’ın yeri Sağlam mı derseniz AK Parti’nin çok fazla değişim için kapıları bu dönemde açık tutmayacağı biliniyor.Ancak,sıradışı durumlar hariç…

İl başkanları ile son toplantıda “Ahlaki zafiyeti varsa, yolsuzlukta adı çıkmışsa onunla yol yürümemiz mümkün değildir” demişti Erdoğan bu uyarıyla birlikte “Bize yeni Ömerler lazım” diyerek yeni yüz arayışlarının her ilde olması ve olacağı mesajını vermişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu