Gündem

Kalp Sağlığı

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Refik Budak yaptığı yazılı açıklama ile kalp sağlığına dikkat çekti.

 

 

Uzman doktor Budak, ‘Günümüzde önlenebilir bulaşıcı olmayan hastalıklardan kaynaklanan erken ölümlerin engellenmesi için tütün ve sigara kullanımının, sağlıksız beslenmenin, fiziksel hareketsizliğin ve alkol kullanımının önlenmesine yönelik kanıtlanmış çözümler mevcut’ Dedi.

 

Budak açıklamasında , ‘ Kalp ve damar hastalıkları açısından olumlu olan husus büyük ölçüde “önlenebilir” olmaları. Kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerin 2030 yılında 22,2 milyon olacağı tahmin ediliyor. Genel olarak kalp hastalarında görülen en sık şikayetler: Göğüs ağrısı, nefes darlığı, çabuk yorulma, çarpıntı, öksürük, el ve ayaklarda morarma, baş ve ense ağrıla­rı, baş dönmesi, bayılma, ayaklarda ve karında şişme, halsizlik, eklem ağrılarıdır.

 

HALK SAĞLIĞINDAN ÖNERİ

 

Sağlığınızı korumak için Günde 1,5 litre sıvı almayı hedefleyin. Omega 3 bakımından zengin besinler alın (balık, semizotu, soya, çay, üzüm ve keten tohumu).Günde yarım saat yürüyün. Hazır gıdalar yerine taze besinleri tercih edin. Hayata karşı iyimser olun. Aileniz ve çevrenizle kaliteli zaman geçirin. Şekerinizi ve uyku düzeninizi kontrol altında tutun. Düzenli sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin .

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu