İlçe HaberleriDünyadan HaberlerGündem

KİTAP TUTKUNLARI SINDIRGI’DA

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde kitapevleri, yazarlar, şairler ve Tübitak destekli projelerin yer aldığı 2. Sındırgı Kitap, Bilim Kültür ve Sanat fuarı düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

FUAR KAPILARINI AÇTI

7-12 Mayıs tarihleri arasında Akpınar Yaşam Merkezinde gerçekleştirilecek fuar açılışı protokol konuşmalarının yanında halk oyunları, müzik dinletisi gibi etkinliklerle süslendi. İki kattan oluşan yaşam merkezinin birinci katında TÜBİTAK destekli projelerin yer aldığı Bilim ve Sanat projeleri yer alırken, ikinci katında ise yayın evlerinin yer aldığı standlar bulunuyor. Fuar boyunca her gün farklı yazarlar, fuar alanı, çeşitli okullar ve sinema salonunda öğrenci ve vatandaşlarla buluşacak.

İlklerin gerçekleştirildiği ve Sosyal Belediyecilik anlayışının ön planda tutulduğu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde BENGİ projesi kapsamında geçtiğimiz yıl başlayan ve Balıkesir genelinde örnek olan proje bu yılda kapsamlı bir şekilde devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl 27 Yayın evi ve 24 yazarın katılımı ile gerçekleştirilen fuar bu yıl daha kapsamlı hale getirilerek 32 Yazar 40 yayınevinin katılımı ile gerçekleşecek. Fuar 7-12 Mayıs Tarihleri arasında 10.00-20.00 saatleri arasında açık kalacak. Yaklaşık 5000 çeşit ve 100.000’e yakın kitabın yer alacağı fuar kapılarını kitapseverlere açtı.

FUAR GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK

Akpınar Yaşam Merkezinde gerçekleştirilecek 2.Kitap Fuarı ve Bilim, Kültür ve Sanat Şöleni yazarların imza günleri ve konferansları ile renklenecek. Balıkesir Eğitimi Nitelikli Geliştirme Projesi kapsamında; Balıkesir Valiliği, Sındırgı Belediyesi, İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sponsorlar işbirliği ile gerçekleşecek fuar çok sayıda kitapseveri bu yıl da bir araya getirecek. Fuar boyunca her akşam 21.00 da farklı yazarların katılımı ile gerçekleşecek konferanslar ile ilçe de adeta Kültür Şöleni yaşanacak.

Kitap okuma alışkanlığının arttırılması, eğitime destek için bugüne kadar sayısız projenin gerçekleştirildiği Sındırgı ilçesinde ise bu yıl ilki ile Kitap Fuarının geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Sosyal Belediyecilik ile Sındırgı’mızda her alanda eğitime destek olmak için projelerimizi sürdürüyoruz.

Belediyecilik yalnızca yol yapmak fiziki hizmet etmek değildir. Sosyal projeler ile refah seviyesini yükseltmek, vatandaşlarımızın mutluluğunu arttırmak da bizlerin görevi. Bu kapsamda özellikle eğitim alanında ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için olan her projede yer aldık. Çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak, eğitimlerine katkı sağlamak adına Valiliğimiz, Kaymakamlığımız ve sponsor firmalar işbirliği ile farklı projeleri hayata geçirdik.

Bu yıl daha kapsamlı bir hale getirdiğimiz 6 gün sürecek kitap fuarı ile öğrenci ve vatandaşlarımızı hem kitaplar, hem de yazarları ile buluşturacağız. Birçok yazarın yer aldığı fuarımızda kültür ve sanat şöleni yaşanacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm halkımızı fuara bekliyorum. “ dedi.
Açılış törenine İlçe Kaymakam vekili Altuğ Çağlar, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Milli eğitim Müdürü İbrahim Işık, İlçe Emniyet Müdürü Ömür Kuyu, AK Parti Sındırgı İlçe başkanı Mustafa Atla, MHP Balıkesir İl Başkanı Suat Par, meclis üyeleri, daire amirleri, muhtarlar, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu