GündemSiyasetTürkiye Gündemi

MECLİS’TE OLUŞAN SANDALYE DAĞILIMI DEĞERLENDİRİLDİ

Cumhur İttifakı’nın iki lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Külliye’deki görüşmede birbirlerini tebrik eden iki lider, TBMM’deki sandalye dağılımını değerlendirdi, gelecekte atılacak adımları belirledi.

Erdoğan ve Bahçeli, seçim sonrası ilk yüz yüze görüşmede, yeni yönetim sistemini değerlendirdi. Görüşmede Cumhur İttifakı’nın önümüzdeki günlerdeki yol haritası, Meclis’teki sandalye dağılımı ve yeni oluşturulacak kabine ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi’ndeki Huber Köşkünde yaptığı değerlendirmede Bahçeli’ye teşekkür etmişti. Bahçeli de kesin olmayan sandık sonuçları sonrası Erdoğan’ı arayarak tebriklerini iletmişti. Seçim sonrası ilk kez yüz yüze görüşen Erdoğan ve Bahçeli, birbirlerini bir kez daha tebrik etti. Görüşmede, seçim sonuçları değerlendirildi, kritik konular ve siyasi gündem çerçevesinde atılacak adımlar konuşuldu.

Görüşmede ayrıca cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili izlenecek yol haritası ele alındı. Seçim sonuçları sonrası Meclis’te oluşan sandalye dağılımı değerlendirildi, Meclis Başkanlığı seçimi masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve oluşturulacak kabinede bakanlıkların dağılımı gibi konuların da ele alındığı kaydedildi. Habertürk’ün haberine göre Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali İhsan Yavuz ile MH P Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Celal Adan ve Mustafa Kalaycı da yer aldı.Bahçeli’nin 24 Haziran’da Cumhur İttifakı tarafından desteklenmiş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettiği görüşmede, Meclis çalışmaları ve yeni döneme ilişkin fikir teatisinde bulunulduğu belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu