Gündemİlçe Haberleri

Meteor Yağmurları Çok Yakında Balıkesir’e Düşecek

Ağustos ayında Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde gökbilim yolculuğuna davet var. Sındırgı’nın Sarıcaova Yaylasında 11 Ağustos tarihinden itibaren bazı gökbilim hareketlerine vatandaşlar tanıklık edecek.

 

Ağustos 2023’te gökyüzünde tanık olabileceğiniz üç önemli gök olayı:

Meteor Yağmurları Çok Yakında Balıkesir’e Düşecek… Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde; 12 Ağustos’u 13 Ağustos’a bağlayan gece Kahraman Gök Taşı Yağmurunu izlemek mümkün olacak. 13 Ağustos akşamı Merkür ve Mars birbirine yaklaşacak. Satürn’ün halkaları belirginleşecek.

Meteor Yağmurları Çok Yakında Balıkesir'E Düşecek

13 Ağustos Akşamı Ne olacak?

Güneş’e en yakın gezegen olan Merkür, ağustos ayının başında Güneş’in batışından sonra batı yönünde ufkun üzerinde Mars ile birlikte görülebiliyor. Ayın ilerleyen günlerinde her iki gezegen gökyüzünde birbirine yaklaşmaya devam ediyor. 13 Ağustos akşamı Merkür ve Mars’ı birbirine yakın görebilirsiniz.

Meteor Yağmurları Çok Yakında Balıkesir'E Düşecek

Ayın sonunda görülmesi mümkün olacak mı?

10 Ağustos’ta Merkür en büyük doğu uzanımı konumunda. Bu konumdayken Güneş ile Merkür arasındaki açısal mesafe en büyük olduğundan gözlem için uygun zamanlardır. Ancak ağustos ayında Merkür ufkun üzerinde çok yükselmiyor. Ayın ilerleyen günlerinde Merkür’ün ufkun üzerinden yüksekliği giderek azalıyor. Ayın sonunda ise görülmesi mümkün değil.

Meteor Yağmurları Çok Yakında Balıkesir'E Düşecek

Venüs ve Güneş

Venüs, 13 Ağustos’ta Güneş ile Dünya’nın arasından geçiyor. Bu süreçte gökyüzünde Güneş’e çok yakın olduğundan, Güneş’in parlaklığı nedeniyle bir süre görülemiyor. Venüs ayın son haftasından itibaren Güneş’in doğuşundan önce doğu yönünde ufkun üzerinde tekrar ortaya çıkıyor. 28 Ağustos sabahı Venüs’ü gökyüzündeki en parlak yıldızlardan biri olan Prokyon’un yakınlarında bulabilirsiniz.

Haber: Muhammed Can Akyürek

..Meteor Yağmurları Çok Yakında Balıkesir’e Düşecek…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu