GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlik

Pınar Çocuk Resim Yarışması Başladı

42. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması Başladı

Pınar Çocuk Resim Yarışması Başladı

42. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması “Benim için Cumhuriyet” Temasıyla Başladı.

“Pınar” Türkiye’deki gıda sektörünün öncü markasıdır. 1981 yılından bu yana aralıksız olarak düzenlediği Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nı bu yıl 42’nci kez düzenliyor. Yarışmanın temasını “Benim İçin Cumhuriyet” olarak seçti.

Temel hedefi çocukları Cumhuriyet’i resmetmeye çağırmaktır. Yapılan başvurular kendi web siteleri üzerinden alınmaktadır. Yarışma için başvuruları 30 Haziran 2023’e kadar kabul edecektir.

Yarışmanın bir diğer amacı, 

Çocukların zihinsel gelişiminde önemli olan resim sanatını sevdirmek. Ayrıca geleceğin sanatçılarını teşvik etmektir. Bu yarışmaya Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden 6-14 yaş aralığındaki ilköğretim ve ortaokul çağındaki çocuklar istedikleri kadar yaptıkları resimlerle başvuru yapabilecekler.

Pınar Çocuk Resim Yarışması, her yıl düzenledikleri yarışmada farklı bir tema seçmektedir. Bununla birlikte bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı sebebiyle “Benim için Cumhuriyet” olarak temayı belirlemiştir.

Yarışma sonu hediyeleri

Resim yarışmasının jüri değerlendirmeleri sonucunda;

  • 7 öğrenci Bisan Bisiklet
  • 7 öğrenci kablosuz kulaklık
  • 14 öğrenci profesyonel resim çantası ve malzemeleri
  • 3 öğrenci de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla 1 yıllık eğitim bursunun sahibi olacaktır.

 

*Yarışmanın sonuçları 18 Eylül 2023 tarihinde pinar.com.tr adresinden ve @pinarlayasam sosyal medya hesaplarından açıklanacak.

*Ayrıca başvuru için pinar.com.tr ve pinarcocukresimyarismasi.com web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Uluslararası Resim Yarışması hakkında daha detaylı bilgi;

İlköğretim çağındaki çocukların resim sanatına ve güzel sanatlara ilgisini artırmak ve geleceğin ressamlarını yetiştirmek amacıyla 42 yıldır düzenlenmektedir. Ayrıca bugüne kadar 4 milyondan fazla çocuğun resimleriyle katılım sağladığı yarışma, birbirinden yetenekli küçük ressamların sanatsal becerilerini geliştirmeye devam etmektedir. Her yıl farklı bir temayla gerçekleştirilen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması, başvuru döneminde, Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesi, Özel Eğitim ve Uygulama Okulları, Almanya, KKTC, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt yaşayan 6-14 yaş arası çocukların resimlerini kabul etmektedir.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu