Dünyadan HaberlerGündem

Polonya’dan Belarus Sınırında Güvenliği Artırma Kararı

Rusya’da isyan çıkaran Wagner grubu üyelerinin Belarus’a göndermesi kararı Polonya’da güvenlik endişelerine yol açtı.

 

 

Polonya’dan Belarus Sınırında Güvenliği Artırma Kararı… Wagner gündemiyle bir araya gelen Polonya Ulusal Güvenlik ve Savunma İşlerinden Sorumlu Bakanlar Komitesi’nin toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda doğu sınırının güçlenmesine karar verdi. Dahası, Polonya Başbakan Yardımcısı. Devamında, Ulusal Güvenlik ve Savunma İşlerinden Sorumlu Bakanlar Komitesi Başkanı Jaroslaw Kaczynski. Ardından, Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile birlikte toplantı sonrası açıklamalar yaptı.

Hibrit Savaşının Çok Daha Zor

 

Ayrıca Kaczynski, Belarus’ta Wagner grubunun varlığıyla ilgili yeni bir durum olduğunu söyledi. Sonrasında, “Şu an elimizdeki verilere göre 8 bin asker olacak. Bu, Ukrayna için tehlikeli bir unsur, aynı şekilde Litvanya için, belki de bizim için de potansiyel bir tehlike. Bu, bugüne kadar mücadele ettiğimiz hibrit savaşının çok daha zor, daha yeni bir aşaması olabilir. Bu nedenle doğu sınırımızı güçlendirmeye yönelik kararlar alındı” ifadelerine yer verdi.

Kaczynski, söz konusu kararların geçici ve uzun vadeli olmak üzere iki şekilde olacağını belirtti. Kaczynski, sınıra daha fazla sayıda asker ve sınır koruma görevlisi yerleştireceklerini, sınır hattındaki tahkimat ve engellerin sayısını artıracaklarını söyledi.

Ahlaki Açıdan Yozlaşmış Kişiler

 

Son olarak, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ise Belarus’taki Wagner grubu üyelerinin savaş deneyimi olan, ahlaki açıdan yozlaşmış kişiler olduğunu, hiçbir kurala saygı duymayan bu kişilerin tehlikeli olduklarını, bu nedenle söz konusu tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Polonya‘dan Belarus Sınırında Güvenliği Artırma Kararı…

CNN TÜRK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu