Gündemİlçe Haberleri

SAKA’NIN ADAYLIĞI DSP’DE KABUL EDİLMEDİ İDDİASI

CHP’den istifa eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile Ayvalık için başvuruda bulunan Mesut Ergin’in  DSP’den belediye başkan adaylığı başvurusunun kabul edilmediği iddia edildi. 

Kamil Saka bugün Ankara’ya giderek DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüştü. Görüşme sonrası bir açıklama yapan DSP’li Aksakal, partiye katılacak ve aday gösterilecek isimler konusunda kendilerine göre bazı kriterler ortaya koyduklarını Saka’nın da bu kriterlere uymadığını açıkladı.

Kamil Saka’nın adaylık için kendilerine başvurduğunu söyleyen Aksakal  “Biz de biraz önce bahsettiğim gerekçeler yerine getirilirse olabilirliğini söylemiştik. Fakat Kamil Bey istifa ettikten sonra Edremit’te yine basınla buluşmuş ve bir açıklama yapmıştı. O açıklamada da CHP’nin Atatürk çizgisinden uzaklaştığını, daha ileri ki dönemde yeniden Atatürk çizgisine geldiğinde partisine geri döneceğini açıklamış. Bu da bizim için önemli bir kriterdi. Bunu kendisine hatırlattık. Bu yönde farklı bir görüşünün olmadığını anladık ve bu talebini kabul etmedik, ayrıldı.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu