GündemÇocukçaÖzel Haberler

SEVGİYLE GÜLEN GÖZLER

Bengi Anaokulu’nun birbirinden tatlı minikleri, göz sağlığının neden önemli olduğunu anlattılar. Gözlerine çok iyi baktıklarını ve asla yakından televizyon izlemediklerini söyleyen minikler, önemli mesajlar verdiler.

Gözlerimiz bizim en önemli organlarımızdandır. Görmenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ne kadar iyi görürsek hayat kalitemiz de o kadar artar. Bunun için göz sağlığımıza çok dikkat etmeliyiz. Göz sağlığına dikkat etmenin ne kadar önemli olduğunu bilen minikler, göz sağlığını korumak için neler yaptıklarını anlattılar.

Enes: Ben gözlerimi korumak için televizyonu yakından izlemiyorum. Çok dikkat ediyorum. Kitap okurken de aradaki mesafeyi korumaya özen gösteriyorum. Bol bol havuç yiyorum. Çünkü havuç da göz sağlığımızı koruyor. Havuç, maydanoz yersek gözlerimiz daha iyi görür. Bir de televizyonu asla ama asla yakından izlememeliyiz.

Nisa: Ben gözlerimi çok seviyorum. Göz sağlığımı korumak için annem bol bol havuç yemem gerektiğini söylüyor. Havuç yemeye özen gösteriyorum. Ayrıca televizyonu yakından seyretmiyorum. Kitap okurken genelde sarı ışık açıksa gözlerim acıyabiliyor. O yüzden kitap okurken beyaz ışık olmasına özen gösteriyorum. Böylelikle daha iyi görebiliyorum.

Hilal: Gözlerimin sağlıklı olması için ben genelde bol bol sebze tüketiyorum. Gözlerimde en ufak bir rahatsızlık olduğunda aileme söylüyorum. Doktora gidiyoruz. Ayrıca havuç yiyorum bol bol.  Gözlerimize ne kadar dikkat edersek o kadar sağlıklı oluruz. Gözlerimizi korumalıyız.

Şevval: ben gözlerimi çok seviyorum. Gözlerim bozulmasın diye sessiz duruyorum. Uslu bir çocuk oluyorum. Ayrıca bol bol sebze ve meyve tüketiyorum. Bol bol süt içiyorum. Gözlerimize iyi bakmalıyız. Ne kadar sağlıklı görürsek o kadar iyi olur. Göz sağlığımızı korumalı ve gözlerimize iyi bakmalıyız.

Ali Rüzgar: Ben gözlerimi çok seviyorum. Göz sağlığımı korumak için de bol bol sebze tüketiyorum. Ne kadar sağlıklı gözlere sahip olursak o kadar iyi olur. Okulda da daha başarılı oluruz. O yüzden havuç yemek de çok faydalı. Ne kadar çok havuç yersek göz sağlığımızı o kadar koruyabiliriz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu