GündemÖzel Haberler

ŞİMDİ ALIŞVERİŞ ZAMANI

Vatandaşlar, alışverişlerini genellikle evlerine yakın marketlerden yaparken, Pazar esnafının ise çağrısı var. ‘Uygun fiyat ve kalite pazarda’ diyen Pazar esnafı, vatandaşları semt pazarlarından alışveriş yapmaya davet etti.

Pazar esnafı, sebze ve meyve fiyatlarının düştüğünü söylerken, vatandaşları da semt pazarlarından alışveriş yapmaya davet etti. Pazarda domatesin kilosu 1 liraya kadar düşerken, çilek  ve şeftali 3 TL, muz 4 TL, maydanoz 50 kuruş,  Salatalık 1,5 TL olurken, karpuzun kilosu ise 75 kuruşa kadar düştü.

Şeniz Karabağ: Pazarımızda fiyatlarımız çok uygun. Bahçemizden topladığımız meyveyi, sebzeyi pazarda satmak için getiriyoruz. Hem çok doğal hem de organik olan sebze ve meyvelerimiz marketlere göre çok daha ucuz. Ben vatandaşı da anlıyorum. Onlar da evlerine yakın diye markete gidiyorlar ama gitmesinler. Pazarlarımız da neredeyse her semtte kuruluyor. Fiyatlarımız da çok uygun oluyor. Pazarlarımıza gelip hem uygun hem de organik sebze ve meyveyi tüketsinler.

Halil Ovacık: Semt pazarlarımızda fiyatlarımız çok uygun. Bundan ucuza başka yerde sebze-meyve bulunmaz. Vatandaşlarımız gelip pazardan alışverişini yapsın. Sütünden peynirine, domatesinden biberine her sebze ve meyve var. Neredeyse maliyetine satıyoruz. Bir de ‘Haydi Balıkesirliler Alışveriş için Semt pazarını Seçin’ diye bir kampanya yaptık. Vatandaşımızın pazarlara gelip alışverişlerini buradan yapmalarını istiyoruz.

Nazmiye Çalı: Ben 20 yıldır pazarcılık yapıyorum. Pazarın en sakin olduğu dönemleri yaşıyoruz. Önceleri daha pahalıydı ama satılırdı. Şimdilerde ürünler çok uygun ama yine de satışlarımız çok olmuyor. İzi marketler çok etkiledi. İnşallah vatandaşlarımız alışveriş için semt pazarlarına gelirler de alışverişlerini buradan yapabilirler.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu