GündemSiyaset

Türkiye Genelinde Tüm Sandıklar Kapandı

Bugün Türkiye genelinde yapılan yerel seçimler, toplamda 208 bin sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmenin katılımıyla gerçekleşti. Bu kapsamda, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyelikleri ve belediye meclis üyelikleri de belirlendi.

Türkiye Genelinde Tüm Sandıklar Kapandı

Seyyar Sandik Basvurulari Bugun Bitiyor 1

Oy Verme İşlemi Tamamlandı: Sandıklar Kapanıyor

Bugün yapılan seçimlerde, oy verme işlemi Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde farklı saatlerde başladı ve sona erdi. 32 ilde sabah saat 07.00’de başlayan oy verme işlemi, akşam saat 16.00’da son buldu. Bu iller arasında Ankara ve İstanbul da yer alıyor. Geri kalan 49 ilde ise oy verme işlemi saat 08.00’de başladı ve akşam saat 17.00’de tamamlandı.

Sandıkların Sayımı Başladı

Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği saatler içerisinde oy verme işlemi tamamlanırken, görevliler sandıkların sayım işlemlerine başladılar. 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmenin bulunduğu bu seçimlerde, 34 siyasi partinin adayları yarıştı. Ülke genelinde toplamda 206 bin 845 sandık kuruldu ve yaklaşık bin seyyar sandık oluşturuldu.

Seçim sonuçları merakla beklenirken, Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlar, yerel yönetimlerini belirleme sürecine aktif olarak katıldılar. Bu süreçte adayların ve partilerin performansı, ülke siyaseti üzerinde önemli etkiler doğurması bekleniyor.

Haber: Bülten

Kılıçdaroğlu 14 Yıl Sonra Normal Bir Vatandaş Olarak Oy Kullandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu