Gündem

Yanan Tır Balıkesir İstanbul yolunu kapattı

Yanan Tır Balıkesir İstanbul yolunu kapattı

Balıkesir Susurluk arasında kağıt yüklü tır alev aldı. Alev alan tır nedeni ile trafik polisi yolu geçici olarak kapattı. Trafiğe kapalı kalan yolda uzun kuyruklar oluştu.

Yetkililer soğutma çalışmalarının, itfaiye ekipleri tarafından sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, güvenli bir şekilde yol geçişlerinin sağlanabilmesi amacıyla çalışma başladı. Yaklaşık 8- 10 kilometreyi bulan kuyrukta, sürücüler uzun kuyrukla birlikte yolun kapanmasının nedenini merak etti. MERHABA Gazetesine ulaşan bazı sürücüler, yolun neden kapandığını öğrenmek istediklerini belirtti. Dahası, yolun ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Trafik ekipleri, yolda güvenli geçiş için, aralıklarla sürücülerin geçişini sağlıyor. Soğutma çalışması sonrasında yol tamamen açılacak.

Kamil Akyürek

 

 

Trafikte Güvenli Seyahat Etmek İçin;

1.Araç bakımının, muayenesinin ve seyahat öncesi bütün temel kontrollerinin yapılmış olması gerekmektedir. Yani; aracın, su, yağ, aydınlatma, lastik, klima sistemleri kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

Ayrıca; araçta ilkyardım çantası, harita, gerekli trafik belgeleri de bulunmalıdır.

2.Bireylerin emniyet kemerlerinin bağlı olması çok önemlidir. Bununla birlikte koltuk ve ayna ayarlarının da yapılması gerekmektedir.

3.Araç, trafik kurallarına izin verdiği sınırlar içinde kullanılmalıdır.

4.Toplam sekiz saatten fazla araç kullanılmamalıdır. İki saatte bir on beş dakikalık molalar verilirse, yol çok daha verimli geçecektir.

5.Sürücünün seyir halindeyken kesinlikle cep telefonu ile konuşmaması gerekmektedir. Araç seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmak, dikkat dağınıklığına ve olası trafik kazalarına da sebep olabilmektedir.

6.Araç kullanırken sürücünün yolculuğa hazır fiziki duruma sahip olması gerekmektedir. Alkollü araç kullanımı hem bireyin, hem de trafikteki diğer araçların sağlığı açısından son derece tehlikelidir. Bununla birlikte alkol; dikkat dağınıklığına ve olası trafik kazalarına neden olmaktadır.

7.Aracın sakin bir şekilde kullanılması, diğer sürücülerin hatalarına karşılık verilmemesi; trafik güvenliği açısından son derece önemlidir.

8.Yol boyunca trafik ışıkları, levhalar ve işaretlere çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, trafikte özellikle yaya geçitleri ve çocukların bulunduğu yerlere ekstra dikkat edilmesi gerekmektedir.

9.Gece yolculuklarının görüş zafiyetini artırdığını düşünürsek, mecbur kalınmadıkça gece yolculuğu yapılmaması, trafik kazalarının önlenmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

10.Herhangi bir kazaya karışılması durumunda, öncelikle çevre ve kişi önleminin alınması, kaza yerine yaklaşan diğer sürücüleri uyarıcı tedbirlerin alınması, güvenlik açısından çok önemlidir.

Türkiye’de yaşanan trafik kazalarının istatistiklerine baktığımız zaman, gerek kaza sayısı gerekse can kayıplarının bir türlü düşmediğini görüyoruz.

Trafik kazalarının belli başlı nedenleri ise; trafik kurallarına uymama, acemiliğe bağlı dikkatsizlik ve hatalar ve alkollü araç kullanımı olarak sayılabilir.

Sürücü Kaynaklı Trafik Kazalarının Sebepleri

1.Alkollü araç kullanmak
2.Pratik yapmadan trafiğe çıkmak
3.Uykusuz ve yorgun araç kullanmak
4.Aşırı hızlı araç kullanmak
5.Yayalara geçiş hakkı tanımamak
6.Trafik kurallarına uymamak
7.Mevsime ve yol durumuna göre gereken önlemi almadan araç kullanmak

Yaya Kaynaklı Trafik Kazalarının Nedenleri

1.Trafik kurallarına uymamak
2.Kırmızı ışıkta geçmek
3.Yaya geçitlerini kullanmamak

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu