GündemsinemaTürkiye Gündemi

Yeni Film: Jung-E

Yeni Film: Jung-E 2023 yılında bu yıl netflix yapımı olan bu kore filmi yakın bir gelecekteki kıyamet sonrası… Bir dünyada, yapay zekânın hareketlerini anlatıyor.

 

Yeni Film: Jung-E

J

Ayrıca laboratuvarındaki bir araştırmacı, kahraman bir asker olan annesinin beynini yapay zekaya klonlar. İç savaşı bitirmeyi hedefler. Türü Bilim kurgu olan bu filmin baş rol oyuncuları ise şu şekilde; Kang Soo-youn,Kim Hyun-joo,Ryu Kyung-soo.

Muhammed Can Akyürek’in haberi

 

Bu hafta sinemada neler var?

 

3 1

Balıkesir’de sinemaya gidecekler için vizyona giren filmleri sizler için derledik. Ayrıca 2023 yılında henüz yayınlanmamış ancak yakında gösterime girecek filmler de bu listede…

Bu haber için tıklayınız.

Gazetemerhaba

 

“Dünya Sineması” Kavramıyla Tanışın

Sinemaya daha fazla zaman ayırmaya başlarız. Ardından kendi rafine zevklerimizi oluşturma yolunda ilerlerken olmazsa olmaz aşamalardan biri. Dünya sineması kavramıyla tanışıp farklı coğrafyalardaki sinema sanatının. Vizyonumuzu nasıl bir hızla değiştirebildiğini keşfetmek. Uluslararası, yabancı, küresel… Nasıl adlandırılırsa adlandırılsın dünya sineması genel olarak. Amerikan film endüstrisinin ticari öncelik ve değerlerinin tam karşısında duran anlayışı ifade ediyor. Bu tanımın doğruluğu ile ilgili akademik tartışmalara hiç girmeyelim ve yolumuza bakalım…

Yine birçok festivalden yola çıkarak tanışabileceğiniz farklı ülke sinemaları üzerinden bir kategorizasyon yaparak işe başlayabilirsiniz. Örneğin insanı derin vicdan muhasebelerine sürükleyen insan hikayeleriyle İran Sineması’ndan, kendine özgü gerçekçilik anlayışıyla varoluşsal sorunlara odaklanan.

İskandinav Sineması’ndan veya son yıllarda yükselişini bizzat izlediğimiz ve türler arası geçişleriyle daima şaşırtmayı başaran işlerle karşımıza çıkan. Doğu Avrupa Sineması’ndan en iyi örneklerle başlayacağınız bu yolculuk, sizi hiç tahmin etmediğiniz dünyalara götürüp istikrarlı şekilde şaşırtmayı başaracak.

Her saniye her yandan başka bir içeriğe maruz kaldığımız bu çağda, iyi film seçmek ve sinema dağarcığımızı bize en uygun şekilde geliştirmek de kolay iş değil, haklısınız. Sosyal medyada çok konuşulduğu için, herkes izleyince bir şeyleri kaçırmış gibi hissettiğimiz için. Veya sadece spoiler yememek için izlediğimiz filmleri bir kenara bırakıp. Bu alanda iyi seçkiler hazırlayabilen mecralara. İçerik üreticilerine sadık kalmak da gayet iyi bir yol.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu