GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Yerel Seçime Bir Hafta Kala: Türkiye Hazır

Yaklaşık 61 milyon seçmenin katılımıyla gerçekleşecek olan yerel seçime bir hafta kala, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı tamamlandı.

Yerel Seçime Bir Hafta Kala: Türkiye Hazır

Yaklaşık 61 milyon seçmenin katılımıyla gerçekleşecek olan yerel seçime bir hafta kala, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı tamamlandı. Türkiye genelinde yapılacak olan seçimlerde, seçmenler 31 Mart’ta sandık başına giderek 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini belirleyecekler.

61 Milyon Seçmenin Gözü 31 Mart’ta

Seçimlere ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre, propaganda serbestliği 21 Mart’ta başlamış ve seçim yasakları ise 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de sona erecek. Seçmenler, oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini YSK’nin internet sitesi, e-Devlet kapısı, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya YSK Çağrı Merkezi üzerinden kontrol edebilecekler.

Siyasi Partilerin Sıralı Yarışı

Seçimlere katılacak olan 34 siyasi parti belirlendi ve oy pusulaları da bu sıraya göre düzenlendi. Büyükşehirlerde ve diğer illerde oy verme süreleri farklılık gösterecek ve oy pusulalarının sayımı seçim sonrasında gerçekleştirilecek.

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

 

 

AA

Özgür Özel Bandırmalılarla Buluşacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu