Gündemİlçe Haberleri

Yürüyelim Arkadaşlar

‘Misya Yürüyüş Yolları’ projesi ile Balıkesir’in Turizm destinasyonunun ortaya çıkartılarak yaşam bulması amaçlanıyor.

 

Misya Yürüyüş Yolları projesinde 8 ilçe, yürüyüş güzergahlarını oluşturdu ve seyir terası olarak anılan kent hakimiyetinin görüntülenebileceği özel yükseklikleri belirledi ve özenle çevre düzenlemelerini yaptı.

 

Turizm faaliyetlerinin temel kaynaklarını bünyesinde barındıran, bu faaliyetlerin gerçekleştiği, turistik mal ve hizmetlerin yanında tüketici deneyimlerinin bütünleşik bir sunumun sağlandığı ana zemine oturtulacak destinasyon ile Balıkesir Turizm sektörüne de canlılık getirecek.Doğa turizminin keşfedilmiş henüz gün yüzüne çıkartılamamış olan eksikliğini tamamlayacak.

 

Misya Yürüyüş Yolları projesinde 8 ilçe, yürüyüş güzergahları oluşturdu ve seyir terası olarak anılan kent hakimiyetinin görüntülenebileceği özel yükseklikleri belirledi ve özenle çevre düzenlemesi yaptı.

 

TABELALAR HAZIR SIRA ÇEKİMLERDE

Kepsut Belediyesi’nin de  GMKA destekli “Misya Yürüyüş Yolları” projesi kapsamında 3 adet yürüyüş yolu belirlendi.Güzergahta  Kayacıklar – Ulupınar Mağ. – Bükdere, Sarıfakılar – Mezitler Köyü ve Piyadeköyü – Gelenduras – Su çıktı rotaları bulunuyor. Ayrıca Sarıfakılar-Mezitler köyü rotasında bir adet seyir terası da yürüyüş yolunda projeye katılarak hedef doğrultusunda turizm potansiyeline katkı sunacaklar arasında.Valilik proje birimi ve Belediye proje birimi Rotaların tabela çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Harita, kitapçık basım işleri ve video-fotoğraf çekimlerinin ilerleyen aylarda tamamlanacağı açıklandı.

 

ROTALAR BELİRLENDİ

‘Misya Yürüyüş Yolları’ projesi ile 8 ilçe toplam 22 yürüyüş rotası oluşturuldu. Balıkesir Valiliği adına AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan ve yürütülen projede  doğa sporlarına yönelik altyapı çalışmalarının artırılması ve Balıkesir’de sosyal imkanların geliştirilmesi, eko turizm (doğa turizmi) potansiyelinin artırılması hedefleniyor. 21 yürüyüş rotasının belirlendiği güzergahta 3 seyir terasının doğa turizmine kazandırılması planlandı.

 

Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu