GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

25 DEPREM PROVOKATÖR’Ü TUTUKLANDI

25 DEPREM PROVOKATÖR’Ü TUTUKLANDI

 

Türk Polis Teşkilatı Emniyet Genel Müdürlüğü, Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 808 hesap yöneticisini tespit etti. Provakatif paylaşım yapan 452 hesap hakkında adli işlem başlatıldı. 131 şahıs gözaltına alındı ve, 25’i tutuklandı. Dolandırıcılık amaçlı internet sitelerinin kapatılması sağlandı.

 

Bilisim Sucu

Siber Suçlar Dairesi Provokatif Eylemleri Tespit Etti

Balıkesir Emniyeti’nin de sosyal medya hesaplarından duyurduğu haberde Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele sürüyor. İnternet ortamında gece gündüz esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürüten ekipler bu kez 808 hesap yöneticisinin provokatif eylemini tespit etti.

 

808 Hesap Yöneticisi Deprem Üzerinden Provokatif Eylem Yaptı

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş/Pazarcık olan 7,7 büyüklüğündeki ve akabinde Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedilmiş ve toplam 11 ilimiz sarsılmıştı. Meydana gelen depremlere ilişkin sosyal medya platformlarında vatandaşlar üzerinde korku ve panik yaratma amacıyla provokatif paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 808 hesap yöneticisinin tespiti gerçekleşti.

 

İnternet Sitesi Üzerinden Oltalama Dolandırıcılığı Yaptılar

Cumhuriyet Başsavcılıklarından alınan talimatla birlikte ekipler, 131 şahsı gözaltına aldı. Gözaltına alınan  25 provokatörü tutuklandı. Öte yandan depremzedelere yardım yapmak isteyen vatandaşları suiistimal etme amaçlı oluşturulan 76 adet oltalama dolandırıcılığa yönelik internet sitesi kapatıldı. Resmi kurumların adını kullanarak, taklit ederek vatandaşlardan para talep eden 15 adet sosyal medya platformu hesabı ile ilgili gerekli işlem başlatıldı ve deprem yardımı teması kullanılarak para yatırılması talep edilen 6 adet kripto varlık cüzdan adresi tespit edildi. Bu cüzdanlarda hesaplar dondurdu.

Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu