GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

53 Yıldır Karanlıkta

53 yıldır karanlıkta. Tüm koyunları yedikten sonra karanlığa gömüldü.

 

53 Yıldır Karanlıkta. 1970 yılında Galler’in Ceredigion bölgesinde çok sayıda koyun yiyerek kayıplara karıştı. Tam 53 yıldır ormanın karanlığında saklanıyor.

 

Dffgh

 

Galler’in Ceredigion bölgesinde dev kedi bir çok koyunu öldürdükten sonra kayıplara karıştı. Son yıllarda bölgede koyun çok değerli hale geldi. Çiftçiler koyunlarına gözü gibi bakıyor. Ancak çiftçilerin başına belaya sokan kedi, çiftçilere korku dolu anlar yaşatıyor.

Fghhj

 

1970 Yılında Ortaya Çıktı 

 

1970 yılında ilk olarak ortaya çıktı. Bölge halkı ‘büyük kedi’ ismini koydu. Çok sayıda koyunu yedikten sonra ormanın derinliklerinde kayboldu.

Yıllar sonra yeniden ortaya çıktı. Ortaya çıkan büyük kediyi bölge sakini  Suzanne Hill  gördü.

Suzanne bölgedeki insanlarla konuştu. Koyunlarının ara sıra öldürüldüğünü ve büyük kediden şüphelendiğini dile getirdi. Bölge halkını uyardı.

 

Frghj

Büyük kediyi yakalamak ve görmek çok zor.  Çiftçilere göre öyle ki tam 53 yıldır bölgede büyük kedi efsanesi dolaşıyor.

Bölge halkı kedinin yakalanmasını çok istiyor. Ama ne yazık ki kediyle ilgili somut bir veri yok.

 

Ghj 4

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Galler Hakkında

Galler ulusal kimliği, 5. yüzyılda Roma’nın Britanya’dan çekilmesinden sonra Britonlar arasında gelişti. Günümüzde modern Kelt uluslarından biri olarak kabul edilen Galler, Llywelyn ap Gruffudd’un 1282’deki ölümü ve İngiltere Kralı I. Edward’ın Galler’i fethiyle İngiliz hakimiyetine girdi. Galler bağımsızlığını 15. yüzyılda kısa bir süre boyunca Owain Glyndŵr tarafından kazansa da, Galler’in tamamı İngiltere tarafından ilhak edildi. 1535 ve 1542 tarihli Galler Kanunları uyarınca İngiliz hukuk sistemine dahil edilen Galler, yine de 19. yüzyılda kendine özgü Galler siyaseti kültürüne sahipti. David Lloyd George ile ilişkilendirilen Galler Liberalizmi bu siyasi kültür, 20. yüzyılın başlarında sosyalizmin ve İşçi Partisi’nin büyümesiyle sona erdi. Galli ulusal duygu yüzyıl boyunca büyüdü; milliyetçi bir parti, Plaid Cymru 1925’te ve Galce Derneği 1962’de kuruldu. Government Wales Act of 1998 uyarınca kurulan Senedd (veya daha önce Galler Ulusal Meclisi olarak bilinen Parlamento), bir dizi devredilmiş politikadan sorumludur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu