Gündem

Başkan Biçki’den Vali Yazıcı’ya Sert Eleştiri:“Bayramlarda Hasta Olmayacak, İzin Kullanmayacaksın”

CHP İl Başkanı Ender Biçki, dün Parti salonunda düzenlediği basın toplantısında, resmi bayrama izinde olduğu için katılmayan Vali Ersin Yazıcı’yı, sert sözlerle eleştirdi. Biçki, Vali Yazıcı’ya, “30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli. Bu törene katılmıyorsan, idrakına varamamışsın” sözleri ile yüklendi

Biçki, açıklamasının başında Vali Yazıcı’nın, geçmişte Kocaeli’nde, Köylere Hizmet bütçesinden kendine pay ayırarak, 642 milyon liralık Jeep aldırmasıyla gündeme geldiğini, bugünde Balıkesir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve CHP İl Başkanına sataşma ile gündeme geleceğini söyledi.

Vali Yazıcı’nın Kocaeli’nde görev yaptıktan sonra Rize’de Vali olarak görev yaptığını anımsatan Biçki, Vali Yazıcı’yı, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılmamayı kendine kar saymakla itham etti. Yaşanan bu gelişmeyi haddini aşan davranış olarak niteleyen Biçki, Vali Yazıcı’ya hitaben, “30 Ağustos töreni, Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuruluşunun ve İstiklal Savaşının zaferle taçlandığı gündür. Kim olursa olsun katılmak zorundadır. Bu günde hasta olmayacak, rapor almayacaksın, izin kullanmayacaksın” dedi.

“Tehdit eder gibi, çok çirkin”

30 Ağustos tarihinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda çok önemli olduğunu ifade eden Biçki, bu törene katılmamanın, idrakına varamama anlamına geldiğini savundu. Vali Yazıcı’nın kendisinin yaptığı açıklamadan rahatsız olduğunu anlatan Biçki, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreninde herkesin Vali Yazıcı ile tokalaşarak merhaba dediğini, kendisinin de merhaba demek için Yazıcı’nın yanına gittiğini anlatan Biçki, Vali Yazıcı’nın kendisine, “Başkan seninle daha sonra görüşeceğiz” dediğini iddia ederek, Vali  Yazıcı’nın bu sözlerini “Tehdit eder gibi, çok çirkin” sözleri ile değerlendirdi.

“Herkes Vali’yi, Bayramlarda Atatürk Anıtı önünde çelenk koyarken görmek istiyor”

Protokol, tören alanına yürürken Vali Yazıcı’nın kendisine “Başkan buraya gel” dediğini ifade eden Biçki, Vali Yazıcı’nın bu çağrısını önce duymazdan geldiğini, bir kez daha seslenince yanına gittiğini, Vali Yazıcı’nın kendisine, yaptığı açıklama ile ilgili olarak “Ne demek bu açıklama, törene katılmamak, idrakında olmamak, kuralları kim koyuyor” dediğini söyleyen Biçki, şöyle devam etti: “Bende kendisine Kuralları, Türkiye Cumhuriyetini kuranlar koyuyor dedim. Vali Yazıcı bana, sana mı soracağız lan dedi. Bu arada Milletvekilleri geldi, kendisi yürüdü gitti.”

Biçki, açıklamasında Vali Yazıcı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerine de katılmadığını söyledi.

Bütün Bayramların önemli olduğunu, Bayramlarda Valinin izin kullanmayacağını, hasta olmayacağını, rapor almayacağını savunan Biçki, “Herkes Vali’yi, Resmi Bayramlarda Atatürk Anıtı önünde çelenk koyarken görmek istiyor” diye konuştu.

Vali Yazıcı’ya, “Burası Rize değil. Kuvva-ı Milliye şehri” sözleri ile seslenen Biçki, Vali Yazıcı’nın kendisini Kocaeli Genel Sekreteri olarak zannettiğini belirtti. Bir Memura dahi böyle davranılamayacağını, bu tür davranışlarla devletin saygınlığının biteceğini ifade eden Başkan Biçki, bu davranışın resmen kabadayı davranışı olduğunu öne sürdü. Vali Yazıcı’ya hitaben, “Senin karşında memurun yok. 300 bin oy almış bir Partinin İl Başkanı var” diyen Biçki, Vali Yazıcı’nın bu davranışını kınadığını belirterek, “30 Ağustos Zafer Bayramına hangi gerekçe ile katılmamasını, CHP’ye, bana yapılanları kınıyorum, Valiye yakıştıramıyorum” dedi.

Vali’nin, bir devlet memurunun, siyasilerle bu tür tartışmalara girmesinin doğru olmadığını söyleyen Biçki, “Vali, siyasetçilerle tartışacaksa, bıraksın Valiliği, siyaset yapsın” diye konuştu.

Resmi Bayramlara katılmanın Valinin görevi olduğunu, Vali Yardımcısının gönderilemeyeceğini savunan Biçki, bu özel günde hasta olunamayacağını, izin alınamayacağını anlatarak, “10 dakikalık törene katılmıyorsanız, idrakına varamamışsınız” diye konuştu.

Biçki, bu açıklamasının ardından, gelecek açıklamada, “Valiliğin, resmi törenlere katılma zorunluluğu yok diyecekler. Bazı görevler Yönetmelikle düzenlenmez” denilebileceğini ifade ederek, son olarak şunları söyledi: “Balıkesir Halkı, Valiyi Atatürk anıtında görmek istiyor. Fethullah Gülen’e,  giderken, Yönetmeliği olmadığı gibi buraya da gideceksiniz.” Toplantıya, CHP Karesi İlçe Başkanı Onur Ayan ile partililer katıldı.Cengiz Güner

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu