Gündemİlçe Haberleri

AHMET AKIN BANDIRMA’DA “İKTİDAR DÜŞ KURMASIN”

AHMET AKIN BANDIRMA’DA “İKTİDAR DÜŞ KURMASIN”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir ve ilçelerinde aralıksız olarak çalışıyor. Balıkesir ve Susurluk’un ardından Bandırma ve Erdek’te ziyaretlerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, esnaf, çiftçi ve iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geliyor. Balıkesir ve ilçelerinin ekonomisinin can damarı tesislerine de ziyaretler gerçekleştiren Ahmet Akın, muhtarlar ve vatandaşlarla da görüşerek sorunlarını dinliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç ve Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ile birlikte, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. İşletme Müdürü Münir Yahşi’den işletmenin faaliyetleri hakkında bilgi alan Ahmet Akın, bor madeninin Türkiye için stratejik bir ürün olduğu, bor madenin devlet eliyle üretilip işletilmesinin ulusal çıkarlar açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Ahmet Akın, “Geçen yıl Bandırma’da temeli atılan Bor Karbür Üretim Tesisi önemli ve stratejik bir proje. Tesisin üretime geçmesi durumunda savunma sanayiimize katkı sağlayacak ürünler elde edilecek. Pandemi nedeniyle proejede aksamalar söz konusu olabilir. Ancak, bu proje üzerinden ‘Enerjide milli, madencilikte milli olacağız’ diyen iktidarın bor madeninin herhangi bir şeklide özelleştirilmesine olanak sağlayacak girişimlerde bulunması ‘milli ve yerli’ olma fikri ile çelişir. Bor madeni millidir. İktidar bor madeni üzerinden özelleştirme düşleri kurmasın ” dedi.

Bandirma Bor Ve Asit Isletmeleri Mudurlugu Ziyareti 4

  • GIDADA SORUN YAŞAMAK İSTEMİYORSAK ÜRETİM DESTEKLENMELİ

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin ile bir araya gelen Ahmet Akın, pandemi sürecinde Bandırma Ticaret Borsası’nın çalışmaları hakkında Başkan Sezgin’den bilgi aldı. Ahmet Akın, özverili çalışmaları için Başkan Sezgin’e teşekkür etti. Türkiye’nin geçtiği zor dönemde gıda fiyatlarında mevsimsel değişimin ötesinde bir artışın oluşabileceği endişesinin giderek arttığına dikkat çeken Ahmet Akın, “Döviz kurundaki artışlar yani Türk Lirası’nın değer kaybedişi, tarımsal üretim maliyetlerine yansıyacak. Önümüzdeki dönemde fiyatların artması endişe yaşanıyor. Bu soruna İktidarın derhal bir çözüm üretmesi gerekiyor. Gıdada sorun yaşamak istemiyorsak üretime, üreticiye her zamankinden daha çok destek vermeliyiz” dedi.

  • ÇİFTÇİDE BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Bandırma Ziraat Odasını eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yönetim kurulu üyeleri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. “Çiftçide bıçak kemiğe dayandı” diyen Ahmet Akın, zor süreçten geçen çiftçilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Akın, “Çiftçi, üretimde ekimden hasada sürekli kan kaybediyor. Borç yükü altında eziliyor ve artık üretimi sürdüremez hale geliyor. Çiftçinin en önemli maliyeti elektrik oldu. Mazot da ciddi maliyet. Tohum ve ilaç fiyatları ise yine öyle. Üretimin sürdürülebilir olabilmesi sadece çiftçinin fedakarlığına kalmış durumda. Çiftçimizin fedakarlıkları olmasa tarladan markete gelecek ürün bulamayacağız. İthal edecek paramız da kalmadı. Merkez Bankası’nın döviz stokları eridi. Kimden ne alacaksınız?” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın daha sonra Bandırma S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Bandırmaspor Kulübünü ve Bandırma koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nü (Merinos) ziyaret etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu